HomeHomeSliderΣτο επίκεντρο της ποδηλασίας η Θεσσαλία: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου Νέων Ανδρών/Γυναικών- Εφήβων /Νεανίδων

Στο επίκεντρο της ποδηλασίας η Θεσσαλία: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου Νέων Ανδρών/Γυναικών- Εφήβων /Νεανίδων

Στις 21 και 22 Απριλίου το πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου νέων, εφήβων και νεανίδων

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου για την αγωνιστική περίοδο 2023 στις κατηγορίες νέων ανδρών, νέων γυναικών, εφήβων και νεανίδων φιλοξενεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο νομός Λάρισας  την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Απριλίου 2023. Το πρωτάθλημα διοργανώνεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Γυμναστικό Σύλλογο Λάρισας,  με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των Δήμων Κιλελέρ, Αγιάς και Τεμπών- ΔΟΠΑΠΕΠ.  Το πρόγραμμα του αγώνα παρουσιάστηκε σήμερα σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν  οι διοργανωτές  ενώ  ο   Σάββας Τσοπούρογλου, ταμίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και Πρόεδρος του Ποδηλατικού Γυμναστικού Συλλόγου Λάρισας χάρισε στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας  Κώστα Αγοραστό ένα ιστορικό ποδήλατο Casati μοντέλο του 1979 σε αναγνώριση της συμβολής του στην προώθηση του αθλήματος της ποδηλασίας και στην ανάδειξη της Θεσσαλίας σε  Περιφέρεια- πρότυπο στη διοργάνωση μεγάλων  και ασφαλών ποδηλατικών αγώνων.

 

Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Ενώνουμε δυνάμεις, κερδίζουμε με πράξεις και στον αθλητισμό.  Την  Παρασκευή και το Σάββατο η Θεσσαλία και η  Π.Ε. Λάρισας φιλοξενεί μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση,  το πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου  νέων ανδρών και γυναικών και  juniors  εφήβων και  νεανίδων  που διεξάγεται στους Δήμους Κιλελέρ, Αγιάς και Τεμπών. Ένας ξεχωριστός ποδηλατικός αγώνας που διέρχεται από περιοχές με σπάνια  φυσική ομορφιά  και ιστορικό ενδιαφέρον,  στην περιοχή της Νίκαιας, στο παραλιακό μέτωπο της Λάρισας, στην κοιλάδα των Τεμπών. Αγώνες με ελκυστικό χαρακτήρα για τα νέα παιδιά που αγαπούν όλο και περισσότερο την ποδηλασία, αγώνες που καλλιεργούν την ευγενή άμιλλα και αποτελούν   προστιθέμενη αξία για  την τοπική οικονομία και την τουριστική προβολή. Ευχαριστώ την Ελληνική  Ομοσπονδία Ποδηλασίας  για την εμπιστοσύνη και τη στενή συνεργασία που οδηγεί σε μεγάλες διοργανώσεις. Ευχαριστώ τους Δημάρχους Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα, Τεμπών Γιώργο Μανώλη, Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλο, την Αστυνομία και την Τροχαία για την συμβολή στην ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων,  τους εθελοντές και τους χορηγούς. Συνεχίζουμε τις μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις».

 

Αντώνης Γκουντάρας, Δήμαρχος Αγιάς: «Με μεγάλη χαρά συμμετέχουμε στην μεγάλη προσπάθεια της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Ελληνικής  Ομοσπονδίας Ποδηλασίας. Είναι ιδιαίτερη τιμή και όλοι αντιλαμβανόμαστε τα θετικά αποτελέσματα που  έχει αυτός ο αγώνας για την περιοχή της Αγιάς, των παραλίων και του Κισσάβου. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι βοήθησαν  να συμπεριληφθούμε στη διαδρομή και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό να ανταποκριθούμε στο ακέραιο. Ευχαριστούμε τους εθελοντές και την Αστυνομία για τη μεγάλη τους συμβολή.

 

Γιώργος Μανώλης, Δήμαρχος Τεμπών: «Συγχαρητήρια στην Ελληνική Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και τον Ποδηλατικό Γυμναστικό Σύλλογο Λάρισας γι αυτή τη μεγάλη διοργάνωση που πραγματοποιείται με την αμέριστη συμπαράσταση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού και των Δήμων Αγιάς, Τεμπών και Κιλελέρ. Οι διοργανωτές επέλεξαν μια πανέμορφη περιοχή που συνδυάζει βουνό και θάλασσα. Εύχομαι στους αθλητές και στους επισκέπτες να απολαύσουν τις όμορφες διαδρομές. Τέτοιες διοργανώσεις δίνουν προστιθέμενη αξία  στην περιοχή μας και  συμβάλλουν  στην τουριστική της προβολή. Ελπίζουμε στο μέλλον να φιλοξενήσουμε και άλλες  μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις».

 

Αχιλλέας Χατζούλης, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου  Κιλελέρ: «Η τεχνογνωσία και η εμπειρία του Δήμου Κιλελέρ στη διοργάνωση μεγάλων πρωταθλημάτων αποτελεί εχέγγυο για την επιτυχία των αγώνων. Για να έρθουν, όμως, μεγάλοι αγώνες στις περιοχές χρειάζεται ένα κεντρικός καθοδηγητής και αυτός είναι η  Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Περιφερειάρχης. Αν δεν είχαμε συμπαραστάτρια την Περιφέρεια δεν θα γινόταν ούτε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πολεμικών Τεχνών στον Πλατύκαμπο, ούτε ο Κραυξίδειος αγώνας δρόμου που συνδέει αθλητισμό και πολιτισμό αλλά ούτε και αυτός ο μεγάλος ποδηλατικός αγώνας. Ευχαριστούμε τους εθελοντές και όσους βοηθούν  στην επιτυχή διεξαγωγή του».

Γεώργιος Βασιλείου, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας: «Συγχαρητήρια σε όσους συμμετέχουν σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση. Η Αστυνομία Λάρισας εγγυάται την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα γίνουν σε όλες τις διαδρομές που έχουν οριστεί. Το προσωπικό μας θα βρίσκεται σε σημεία που έχουν επιλεγεί για να εφαρμόσουν απαγορεύσεις κυκλοφορίας που θα εκδοθούν. Επιγραμματικά σας αναφέρω ότι θα πραγματοποιηθεί απαγόρευση κυκλοφορίας στους παρακάτω δρόμους:

-Ολική απαγόρευση στον παλιό επαρχιακό δρόμο Αγίας – Αγιοκάμπου από διασταύρωση Ποταμιάς έως το  κεντρικό περίπτερο της παραλίας Αγιοκάμπου,

– Απαγόρευση κυκλοφορίας στον παραλιακό άξονα ρεύμα προς Αγιόκαμπο από Αγιόκαμπο προς Βελίκα.

– Ολική απαγόρευση από «Βραχάκια» Βελίκας έως Ευαγγελισμό  Δήμου Τεμπών μέσω της Κοιλάδας των Τεμπών.

Οι ρυθμίσεις ισχύουν  μισή ώρα πριν την έναρξη κάθε αγώνα και κατά τη διάρκεια αυτού. Παρακαλώ τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τις οδηγίες των τροχονόμων. Ζητούμε την κατανόησή τους για αυτή την ιδιαίτερη μέρα. Καλή επιτυχία σε όλους».

 

Σάββας Τσοπούρογλου, Ταμίας Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και Πρόεδρος  Ποδηλατικού Γυμναστικού Συλλόγου Λάρισας: « Θέλω να τονίσω με έμφαση πως αν δεν ήταν ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός ίσως να μη  γίνονταν αυτοί οι μεγάλοι αγώνες ποδηλάτου στη Θεσσαλία. Για εμάς η Θεσσαλία είναι η Περιφέρεια όπου διεξάγονται αγώνες ποδηλασίας με τη μεγαλύτερη ασφάλεια στη χώρα. Σε όλη αυτή τη μεγάλη προσπάθεια συνεισφέρει η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας και  οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπως οι Δήμοι Αγιάς, Τεμπών, Κιλελέρ, και Νίκαιας. Βέβαια δεν θα μπορούσαμε να μην ευχαριστήσουμε την  “ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ”, η οποία συμβάλει στην ασφάλεια διεξαγωγής των αγώνων, με την ευγενική παραχώρηση διέλευσης, την οποία επιτρέπει, σε ένα διήμερο το οποίο είναι από τα περισσότερο φορτωμένα  της σαιζόν!

Είναι ένα αθλητικό γεγονός που δίνει μεγάλη προστιθέμενη αξία στην περιοχή μας, με μεγάλη συμμετοχή αθλητών απ όλη τη χώρα. Στη Λάρισα φέτος έχουμε πολλούς μεγάλους αγώνες. Και για πρώτη φορά φέτος  σχεδιάζουμε τη διοργάνωση του πρώτου Ποδηλατικού  Γύρου Θεσσαλίας στα τέλη Αυγούστου, που αποτελεί όραμα του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού. Ευχαριστούμε όλους όσοι συμβάλλουν  στην άρτια διοργάνωση των αγώνων. Σήμερα κάνουμε δώρο στον Περιφερειάρχη ένα ποδήλατο  Casati για όλα όσα έχει προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια στην  ανάπτυξη της ποδηλασίας. Είναι ένα ιστορικό, ατσάλινο μοντέλο του 1979 με το οποίο έχουν τρέξει και διακριθεί  μεγάλοι αθλητές».

 

Το πρόγραμμα των αγώνων

 

Παρασκευή, 21 Απριλίου 2023 – Νίκαια Λάρισας

– 11:00 – 13:00 Εγγραφές – έλεγχος Δελτίων (στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας)

– 13:30 Τεχνικό Συνέδριο (στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας)

– 15:45 Έναρξη Τεχνικού Ελέγχου – υπογραφών (στον χώρο εκκίνησης)

– 16:00 Κατηγορία Νεανίδων (15km), και διαδοχικά Νέες Γυναίκες (19km), Έφηβοι (19Km), Νέοι Άνδρες (26km)

– 19:00 Απονομές Επάθλων (στον χώρο Τερματισμού- κεντρική πλατεία Νίκαιας )

Σάββατο, 22 Απριλίου 2023 – Αγιά Λάρισας

– 08:20 – 09:20 Λειτουργίας Γραμματείας (για υπογραφές στα ΦΑ Νέων Γυναικών και Νεανίδων)

– 09:30 Κατηγορία Νέων Γυναικών 80 km

– 09:40 Κατηγορία Νεανίδων 80 km

-12:30 Απονομές Επάθλων (στον χώρο Τερματισμού – Πουρνάρι Δήμου Τεμπών)

– 13:20 – 14:20 Λειτουργίας Γραμματείας (για υπογραφές στα ΦΑ Νέων Ανδρών και Εφήβων)

– 14:30 Κατηγορία Νέων Ανδρών 149 km

– 14:45 Κατηγορία Εφήβων 122 km

– 19:00 Απονομές Επάθλων (στον χώρο Τερματισμού- Δημαρχείο Αγιάς )