HomeHomeSliderΣτους Ολυμπιακούς Αγώνες του ΤΟΚΙΟ 2021 την Ελληνική Ποδηλασία εκπροσώπησαν “3 γίγαντες του πεντάλ”

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του ΤΟΚΙΟ 2021 την Ελληνική Ποδηλασία εκπροσώπησαν “3 γίγαντες του πεντάλ”

Επειδή διανύουμε ημέρες Ολυμπιακών Αγώνων, και σε λίγα 24ωρα ο Έλληνας Πρωταθλητής Georgios Bouglas θα αγωνιστεί στον αγώνα που “ονειρεύεται” αρκετά χρόνια! Ας θυμηθούμε τις προσπάθειες των αθλητών μας, που εκπροσώπησαν επάξια το Εθνόσημο στους προηγούμενους Ολυμπιακούς του ΤΟΚΙΟ, οι οποίοι, λόγω της εξελισσόμενης παγκόσμιας κατάστασης με την πανδημία του Covid-19, μεταφέρθηκαν το 2021.
Την Ελληνική Ποδηλασία εκπροσώπησαν 3 πολύ δυνατοί αθλητές
Οι: Πολυχρόνης Τζωρτζάκης, στην Ποδηλασία Δρόμου Αντοχής, Περικλής Ηλίας στην Ορεινή Ποδηλασία, και Χρήστος Βολικάκης στην Ποδηλασία Πίστας.

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΔΡΟΜΟΥ ΑΝΤΟΧΗΣ
Από την Κρήτη στο ΤΟΚΙΟ ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης, ο οποίος τερμάτισε στην 63η θέση, τρέχοντας τον μεγαλύτερο αγώνα της ποδηλατικής του καριέρας. Στον αγώνα κατάφερε να αποσπαστεί από τα πρώτα χιλιόμετρα, όπου έμεινε εκεί για πολλά χιλιόμετρα, ξεσηκώνοντας συναισθήματα υπερηφάνειας σε όλους τους Έλληνες! Τίμησε το Εθνόσημο και έκανε υπερήφανους όλους εκείνους που δούλεψαν για την πολυπόθητη πρόκριση.

ΟΡΕΙΝΗ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ
Ο Περικλής Ηλίας ένας «απίστευτος» αναβάτης του ΜΤΒ & Παγκόσμιος Πρωταθλητής, ολοκλήρωσε την παρουσία του στους Ολυμπιακούς αγώνες του ΤΟΚΙΟ τερματίζοντας στην 35η θέση. Ο Έλληνας πρωταθλητής έδωσε το maximum των δυνάμεων του αγωνιζόμενος, σε μία από τις δυσκολότερες διαδρομές της ιστορίας του αθλήματος XCO στους Ολυμπιακούς αγώνες, κάτι που επιβεβαίωσαν και οι πρωταγωνιστές του αθλήματος!

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΠΙΣΤΑΣ
O Χρήστος Βολικάκης, ένας πολύ μεγάλος αθλητής της Ποδηλασίας Πίστας, και πάντα υπολογίσιμος από τους αντιπάλους του, αγωνίστηκε με τη σειρά του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του ΤΟΚΙΟ, έχοντας πολλές ελπίδες, γεγονός που του έδιναν τα αποτελέσματα που έφερνε κατά τη διάρκεια της πρόκρισης του. Τερμάτισε στην 20η θέση του Omnium, το οποίο είχε πλέον “περάσει” στη νέα του μορφή, η οποία δεν ευνόησε τον Έλληνα Πρωταθλητή!

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι η μεγάλη γιορτή του Παγκόσμιου Αθλητισμού από το 1896 που διοργανώνονται με εξαίρεση τις χρονιές κατά τη διάρκεια των Παγκόσμιων πολέμων και του έτους 2020 λόγω της πανδημίας του Covid-19.

Καλή επιτυχία στον μοναδικό εκπρόσωπο της Ελληνικής Ποδηλασίας τον Γεώργιο Μπούγλα που αγωνίζεται στις 3 Αυγούστου 2024 στις 14:00 το μεσημέρι!  Μαζί του δύο “πολύπειροι” Προπονητές, ο Γιώργος Μανιάτης και ο Φώτης Ζέγκλης οι οποίοι Βρίσκονται στην πόλη του φωτός και έχουν ενσωματωθεί με την υπόλοιπη Ελληνική Αποστολή!