HomeHomeSliderΣτην Ορεινή Αργιθέα διεξήχθη η 3η αγωνιστική του  Κυπέλλου Ελλάδος XCO

Στην Ορεινή Αργιθέα διεξήχθη η 3η αγωνιστική του  Κυπέλλου Ελλάδος XCO

Στις κορυφές των Αγράφων διεξήχθη η 3η αγωνιστική του  Κυπέλλου Ελλάδος XCO

Τα «πέτρινα» σκαλοπάτια και η ζέστη έκριναν τους νικητές!

Παρόλη τη ζέστη των τελευταίων ημερών, το Σάββατο 13 Ιουλίου 2024, έλαβε χώρα η 3η αγωνιστική του κυπέλλου Ελλάδος Ορεινής Ποδηλασίας, στην περιοχή των Θεσσαλικών Αγράφων του Δήμου Αργιθέας στο νομό Καρδίτσας. Μετά από την πολύ καλή συνεργασία μεταξύ Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και Δημοτικής αρχής, καθώς τα δυο προηγούμενα χρόνια τα Θεσσαλικά Άγραφα φιλοξένησα διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Marathon.

Η ορεινή Αργιθέα αποτελεί πλέον ποδηλατικό προορισμό χάρις τις πολλές διαδρομές που διέρχονται από τα χωριά της! Μεταξύ αυτών και το Ευρωπαϊκό μονοπάτι μεγάλων διαδρομών Ε4 το οποίο κάθε χρόνο περπατούν και ποδηλατούν αρκετοί τουρίστες!

Το Κύπελλο Ελλάδος XCO είναι ένας θεσμός, με τοποθεσίες και διαδρομές  που εναλλάσσονται σε όλη την χώρα. Το χωριό Πετρίλο της Αργιθέας είχε τη χαρά να φιλοξενήσει μια από αυτές.  Στον αγώνα έδωσαν το παρών κάποιοι από τους καλύτερους Έλληνες Ποδηλάτες στις κατηγορίες Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων, Παίδων, Κορασίδων και Μasters Ανδρών.

Το προσκλητήριο των εκκινήσεων ξεκίνησε στις 10:00 το πρωί με την κατηγορία των Παίδων, να ανοίγει πρώτη την αγωνιστική αυλαία, πραγματοποιώντας έναν απίστευτα γρήγορο αγώνα, περνώντας μάλιστα με τρόπο ιδιαίτερα τεχνικό την δοκιμασία κατάβασης των πέτρινων σκαλοπατιών, τα οποία λόγο της κλίσης του εδάφους ανάγκασαν πολλές φορές όλους τους αθλητές να χρησιμοποιήσουν τα φρένα τους υπακούοντας στις ενδεικτικές πινακίδες που είχαν τοποθετηθεί από τους ανθρώπους της WOB.

Nικητής ο αποφασισμένος και δυνατός Άγγελος Φωτεινόπουλος του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ, με πολύ καλό χρόνο, ο οποίος μάλιστα έδωσε ρεσιτάλ τεχνικής στα σκαλάκια. 2ος ο επίσης εκπληκτικός Μάριος Μάντζιαρης του ΠΓΣ ΛΑΡΙΣΑΣ που κυνηγούσε τον φωτεινόπουλο σε όλο το μήκος του αγώνα.  3ος ο Νικολός Αλέξανδρος Αχιλλέας επίσης από τον ΠΓΣ ΛΑΡΙΣΑΣ που έδωσε τον καλύτερο του εαυτό.

Στην κατηγορία των Κορασίδων η Αναστασία Κοντολέων από τον ΠΓΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ, δεν άφησε κανένα περιθώριο σε καμία από τις 2 αθλήτριες που ακολουθούσαν να την φτάσουν, καθώς κινήθηκε πολύ συγκροτημένα και απέφυγε υποδειγματικά τις κακοτοπιές της διαδρομής. Στην 2η θέση τερμάτισε η πολύ δυναμική και έμπειρη αθλήτρια από το  ΒΕΛΟΣ Θεσσαλονίκης, Σιδηροπούλου Χαμαιδή. 3η ήρθε η Κόκκαλη Μαρία του ΠΓΣ ΛΑΡΙΣΑΣ, η οποία σαφέστατα και θα επιθυμούσε να άφηνε πίσω της και άλλες αθλήτριες!!

Οι Έφηβοι και οι Νεάνιδες την «ψιλοάκουσαν» καθώς η θερμοκρασία στις 12:00 το μεσημέρι, ακόμη και στα Άγραφα πήρε την ανηφόρα! Πάρα ταύτα και σε αυτήν την κατηγορία είχαμε έναν εκπληκτικό αγώνα από μία φανταστική «παρέα» Εφήβων οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό  (κρίμα να μην είχαμε ζωντανή μετάδοση σε αυτή τη διαδρομή) γράφοντας πολύ καλούς χρόνους. Στην 1η θέση τερμάτισε με φανταστική σούζα ο Σταματόπουλος Ανδρέας από την ΑΛΦΑ, στην 2η ο Κατσικάς Δημήτρης από τους ΜΑΧΗΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, και στην 3η θέση ο μαχητικός αθλητής του ΚΡΟΝΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ Μπερδεμπές Κωσταντίνος ο οποίος έδωσε τη δική του «μάχη» με τον ανταγωνισμό εντός αγώνα.

Στις Νεάνιδες είχαμε την ευχάριστη έκπληξη από την Πρωταθλήτρια του DH και αθλήτρια του ΑΟ. ΘΗΣΕΑΣ, Εβελίνα Ζαφείρη η οποία όπως φάνηκε, «ερωτεύτηκε» το cross coutry, έδωσε το παρών στον αγώνα και πήρε την 1η θέση τερματίζοντας χαμογελαστή και ευχαριστημένη για την επίδοσή της. Στη 2η θέση η δυναμική και πάντα υπολογίσιμη αθλήτρια του ΠΓΣ ΛΑΡΙΣΑΣ, Ρομποτού, Γεωργία, η οποία κοντραρίστηκε με την εξαιρετική Ντάκου Ευαγγελία από τον Π.Σ ΤΡΙΚΑΛΩΝ η οποία μεν τερμάτισε στην 3η θέση αλλά έλεγχε τον αγώνα σε μεγάλο μέρος της διαδρομής!

 

Στους Άνδρες / Γυναίκες elite, είχαμε πλούσιο θέαμα και αρκετές «κοντρίτσες» οι οποίες βέβαια είχαν περιορισμένη διάρκεια τόσο στους Άνδρες όσο και στις Γυναίκες, καθώς οι πρωτοπόροι στις ανηφόρες πάτησαν πολύ δυνατά, μειώνοντας αρκετά τον ανταγωνισμό, γεγονός το οποίο μαρτυρούν και οι χρόνοι που έγραψαν οι δύο πρώτοι!

Στους Άνδρες, ο αθλητής του ΠΓΣ ΛΑΡΙΣΑΣ Μολλά Χαρούν πήρε τον αγώνα δηλώνοντας πανέτοιμος για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΜΤΒ που έρχεται τις επόμενες μέρες! Στην 2η θέση ο αθλητής του ΚΡΟΝΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ Καρούσος Αλέξανδρος, που κυνήγησε τον αγώνα μέχρι τέλους, και στην 3η θέση ο Νίκος Γεωργιάδης της ΑΕΚ πραγματοποιώντας μια καλή εμφάνιση κάτω από τον καυτό ήλιο του μεσημεριού που δυσκόλεψε τους αθλητές!

 

 

Στις Γυναίκες elite,η Κατερίνα Ελευθεριάδου από τον ΠΓΣ ΛΑΡΙΣΑΣ είχε το πάνω χέρι στον αγώνα, ξεκινώντας το «κρεσέντο» της από την πρώτη παρατεταμένη ανηφοριά για τον άνω Μάγειρο! Από κεί και πέρα δεν απειλήθηκε από καμία αθλήτρια τερματίζοντας στην 1η θέση με διαφορά! Στην 2η θέση η έμπειρη Ειρήνη Μαρία Καρούσου από τον ΚΡΟΝΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ, πραγματοποιώντας ακόμη μία καλή εμφάνιση. Τρίτη τερμάτισε η αθλήτρια του Α.Ο. ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ, Λυδία Μούτσιου η οποία επίσης αναμένει την συμμετοχή της στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ομοίως όπως και οι άλλες δύο γυναίκες του βάθρου.

Δυστυχώς στην κατηγορία των Masters έλαχε ο κλήρος να αγωνισθεί μέσα στο καταμεσήμερο! Ευτυχώς ο αγώνας κράτησε λιγότερο από 1 ώρα και αυτό γιατί ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος και όλοι οι αθλητές καλά προετοιμασμένοι. Στην 1η θέση τερμάτισε ο Παναγιώτης Μπαλάσκας του ΑΙΟΛΟΣ  αφού προηγουμένως καταδίωξε  τον πολύ δυνατό αναβάτη από τον ΚΡΟΝΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ Μπουτούρη Παναγιώτη ο οποίος είχε πάρει προβάδισμα στον αγώνα! Ο Καρτάλης Παντελής από τον ΠΑΣ ΑΕΡΩΠΟΣ συμπλήρωσε την 3άδα του Βάθρου των νικητών, πραγματοποιώντας ένα δυνατό αγώνα καθώς καταδίωξε σε όλο τον αγώνα τους 2 πρωτοπόρους αθλητές!

 

Την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας εκπροσώπησε ο Ταμίας, Μέλος του Δ.Σ. και Πρόεδρος του ΠΓΣ ΛΑΡΙΣΑΣ κ. Σάββας Τσοπούρογλου, ο οποίος παρακολούθησε τους αγώνες πλαισιωμένος από τον Δήμαρχο Αργιθέας κ. Στεργίου, Αντιδημάρχους και τον Πρόεδρο του τοπικού Συμβουλίου.

Ο Δήμαρχος κ Στεργίου λίγο πριν την εκκίνηση του Κυπέλλου αφού καλωσόρισε τους αθλητές είπε σχετικά: «Είμαστε πολύ περήφανοι που για 3η χρονιά το Πετρίλο φιλοξενεί έναν αγώνα Κυπέλλου της Ορεινής Ποδηλασίας. Χαιρόμαστε που έχουμε νέους επισκέπτες οι οποίοι έμαθαν για τις προηγούμενες 2 διοργανώσεις, αυτό σημαίνει ότι αθλητές από την υπόλοιπη Ελλάδα, μας επιλέγουν τα Θεσσαλικά Άγραφα ως προορισμό! Πριν από 80 χρόνια το Πετρίλο φιλοξένησε την Κυβέρνηση του Βουνού, αποτελώντας την 2η έδρα της κυβέρνησης της ελεύθερης Ελλάδας, και φέτος έχουμε την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να διοργανώσουμε μια επίσημη εκδήλωσε με προσκεκλημένο τον Πρώην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, προκειμένου να μιλήσει για την ιστορικότητα του μέρους και φυσικά για τη συμπλήρωση των 80 χρόνων από την Αντίσταση και Γερμανική κατοχή».

Το ραντεβού όλων τον αθλητών ανανεώθηκε για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΜΤΒ στην πόλη των Καταρρακτών την Έδεσσα το ερχόμενο Π. Σ.Κ.

Ο αγώνας ήταν Διεθνής και για αυτό υπήρχε και η παρουσία Κομισσαρίου της UCI από την Κροατία!

Πολύτιμη η παρουσία των τραυματιοφορέων του Ασθενοφόρου και του Ιατρού του Αγώνα, ο οποίος έχει μεγάλη πείρα στα ποδηλατικά αγωνίσματα!

Σε όλες τις κατηγορίες που αγωνίσθηκαν  eye in the sky ο Δημήτρης Κωσταντόπουλος!

Σε όλη τη διάρκεια των αγώνων τους αθλητές συνόδευε στις προσπάθειές τους ένας Αετός …που έβλεπε τα πάντα από ψηλά!

 

 

ΕΔΩ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΚΥΠΈΛΛΟΥ:

https://fb.watch/tmADTdg7zA/

https://fb.watch/tmAIl-NRRa/

https://fb.watch/tmAKWn1ztF/

 

Για το Γραφείο Τύπου της Ε.Ο.Π.