HomeHomeSliderΣαββατοκύριακο με ελληνικό χρώμα

Σαββατοκύριακο με ελληνικό χρώμα

Τρεις εκπρόσωποι της ελληνικής ποδηλασίας αγωνίστηκαν στο εξωτερικό το Σαββατοκύριακο που ολοκληρώθηκε.

Έφερε εις πέρας την αποστολή η Φασόη

Η Βαρβάρα Φασόη έλαβε μέρος στον μονοήμερο αγώνα της Βαλένθια, Vuelta CV Feminas (1.1 κατηγορία), τερματίζοντας στην 47η θέση. Η πρωταθλήτρια αντοχής συμμετείχε στον εν λόγω αγώνα με την φανέλα της Eneicat RBH Global, δούλεψε προς όφελος της ομάδας και τερμάτισε με ασφάλεια 11 δευτερόλεπτα πίσω από το γκρουπ. Να σημειωθεί ότι το peloton ήταν πάρα πολύ δυνατό και νικήτρια αναδείχτηκε στο μαζικό σπριντ η πολύπειρη Μάρτα Μπαστιανέλι της ομάδας των Εμιράτων (UAE Team ADQ).

Συνέχισε τις καλές εμφανίσεις ο Μπούγλας

Έπειτα από την παρουσία του στο TOP-10  του Γκραν Πρι Μεγκασαράι, ο Γιώργος Μπούγλας πραγματοποίησε ακόμα μία καλή εμφάνιση. Αυτή την φορά ο 31χρονος Τρικαλινός ποδηλάτης της Spor Toto Cycling Team, τερμάτισε στην 16η θέση του Γκραν Πρι της Αλάνια, 1:24’ πίσω από τον νικητή. Ο εν λόγω μονοήμερος ήταν πιο απαιτητικός, με περισσότερα υψομετρικά και ένα αρκετά ανταγωνιστικό peloton.

Ο Αλέσιο Μαρτινέλι της Bardiani πήρε την πρωτιά, ανάμεσα σε ένα επίλεκτο γκρουπ πέντε αθλητών που σπρίνταραν για τη νίκη, έχοντας επιτεθεί στα τελευταία 40 χιλιόμετρα της διαδρομής. Μάλιστα, πρόκειται για την πρώτη νίκη της επαγγελματικής καριέρας του 21χρονου Ιταλού ποδηλάτη και πρώτη της Bardiani, που συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια από την ίδρυσή της!

Άντεξε μέχρι τέλους ο Τζωρτζάκης

Ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης ολοκλήρωσε την παρουσία του στον Γύρο Σαουδικής Αραβίας! Ο έμπειρος αθλητής από την Κρήτη ξεχώρισε μέσα από την παρουσία του στο ξεκόλλημα, αλλά και εξαιτίας της μπλε φανέλας που φόρεσε στο ξεκίνημα του δεύτερου ετάπ (φανέλα για τον πιο επιθετικό ποδηλάτη). Ο Τζωρτζάκης κατέλαβε την 86η θέση στη γενική κατάταξη, τερμάτισε εντός χρονικού ορίου και στα 5 ετάπ, ολοκληρώνοντας με θετικό πρόσημο την πρώτη διεθνή συμμετοχή του για το 2022 με τη φανέλα της Kuwait Pro Cycling.

Μεγάλος νικητής ήταν ο Μαξίμ Βαν Ζιλ της Lotto Sudal. Ο 22χρονος Βέλγος πήρε τη φανέλα της γενικής χάρη στην εξαιρετική παρουσία του στο 4ο ετάπ και παράλληλα πανηγύρισε την πρώτη επαγγελματική νίκη του! Αρκετά βλέμματα συγκέντρωσε και ο Ντίλαν Χρούνεβεγκεν με δύο νίκες σε μαζικούς τερματισμούς (2ο και 5ο ετάπ). Θυμίζουμε ότι ο Ολλανδός σπρίντερ άλλαξε ομάδα φέτος (Bike Exchange από Jumbo Visma), προερχόμενος από μία δύσκολη σεζόν.

 

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας συγχαίρει και τους τρεις για την εξαιρετική αγωνιστική παρουσία τους.