HomeΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝΠρωταθλητής Marathon ο Κωνσταντινίδης

Πρωταθλητής Marathon ο Κωνσταντινίδης

Τον ακολούθησαν ο Πέτρος Γκαζώνης και ο Θεόδωρος Πετρίδης.  

Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας ορεινής ποδηλασίας Marathon που ολοκληρώθηκε με επιτυχία στην πανέμορφη Άνω Χώρα της Ορεινής Ναυπακτίας. Ακολούθησαν ο Πέτρος Γκαζώνης και ο Θεόδωρος Πετρίδης.

Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα πήραν μέρος 57 κορυφαίοι αθλητές elite & masters από 26 σωματεία, με διοργανωτές την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμο  Ναυπακτίας και την  περιβαλλοντική οργάνωση  «Πράσινο+Μπλε».

Οι τρεις πρώτοι νικητές:

  • XC MARATHON MTB – 80 χλμ.

1ος Κωνσταντινίδης Κωνσταντίνος (Χίλια Δένδρα) σε 3:48:20 – Πανελλήνιος πρωταθλητής 2ος Γκαζώνης Πέτρος  (ΑΟ Θησέας) σε 4:00:30 3ος Πετρίδης Θεόδωρος  (ΑΟ Παράδεισος Αμαρουσίου) σε 4:00:52

Παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης περιφέρειας δυτικής Ελλάδας Νίκος Μπαλαμπάνης, ο Πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ναυπακτίας Θωμάς Κοτρωνιάς, οι αντιδήμαρχοι Κώστας Καρακώστας και Γιάννης Σύψας, ο πρόεδρος δημοτικής ενότητας Άνω Χώρας Χρήστος Διαμαντόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος δήμου Ιεράς πόλεως Μεσολογγίου κος Δήμας, η Γενική Δντρια του μεγάλου χορηγού της Arla PROTEIN & LURPAK Άντζελα Κοτρώτσου κ.α.

Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης δήλωσε:

«Η διαδρομή είναι ότι καλύτερο έχω τρέξει μέχρι σήμερα για αγώνα Marathon. Ήταν μια έκπληξη, γιατί συνήθως τα πρωταθλήματα Marathon έχουν πολλές διαδρομές σε χωματόδρομο και είναι επίπεδες. Ήρθα με αυτό το σκεπτικό στην Άνω Χώρα όμως, είδα μέσα στον αγώνα πολλά τεχνικά κομμάτια, ένα όμορφο μονοπάτι με ροή, δασικούς δρόμους ιδανικές συνθήκες, δύσκολο και τελικά ήταν αυτό που αρέσει σε κάθε αθλητή που αγωνίζεται σε τέτοιους αγώνες. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές».

Ο Αλέξανδρος  Τσιρακίδης εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας, μέλος του ΔΣ, παλιός ποδηλάτης δήλωσε: «Η Άνω Χώρα που διοργάνωσε το Πανελλήνιο Marathon είναι ίσως το καλύτερο σημείο που έχω δει. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δήμο Ναυπακτίας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την περιβαλλοντική οργάνωση “Πράσινο + Μπλε” και προσωπικά στον Τάσο Ξύδη για τον εξαιρετικό αγώνα. Οι συμμετοχές για έναν τόσο πολύ σκληρό αγώνα όπως το marathon ήταν πολλές και σε αυτό βοήθησε το γεγονός ότι τις προηγούμενες χρονιές διοργανώθηκαν εκεί πετυχημένες διοργανώσεις (σ.σ. Πανελλήνια, Βαλκανικά και διεθνείς). Έγινε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα. Η πρόταση μου προς το ΔΣ της Ομοσπονδίας θα είναι να γίνει και το επόμενο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στη Ναύπακτο ή στην Άνω Χώρα». 

«Εκείνο που έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι ότι οι αγώνες αυτοί αποτελούν ένα πανελλήνιο αντάμωμα ποδηλατών και αθλητών,  κάτι που συμβάλλει στην εξωστρέφεια και στην προβολή της ορεινής Ναυπακτίας και γενικότερα του Δήμου μας. Θεωρώ ότι η όλη διοργάνωση, η φιλοξενία και το περιβάλλον αντάμειψαν τους ποδηλάτες αλλά και τους επισκέπτες, που ήταν πάρα πολλοί» δήλωσε ο Πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ναυπακτίας Θωμάς Κοτρωνιάς.

Ο αντιδήμαρχος, αρμόδιος για τον αθλητισμό, Γιάννης Σύψας μας είπε:  «Η φετινή χρονιά, η 8η συνεχόμενη,  είναι πιο πετυχημένη κατά γενική ομολογία. Οι συμμετοχές ήταν πάνω από τις προσδοκώμενες και νομίζω ότι αυτή η πετυχημένη πορεία όλων αυτών των χρόνων θα πρέπει να συνεχιστεί, γιατί ο Αθλητικός τουρισμός,  μία μορφή εναλλακτικού τουρισμού που παίζει καθοριστικό ρόλο και ενισχύει το 365 ημέρες τουρισμού σε όλη την Ελλάδα είναι και Εθνικός στόχος. Αυτό το έχουμε πετύχει και μέσα από τις διοργανώσεις αυτές είναι οι άνθρωποι να γνωρίζουν τον τόπο μας, τις ομορφιές της ορεινής Ναυπακτίας αλλά και του υπόλοιπου Δήμου. Θεωρώ ότι είναι ένα στοίχημα να συνεχιστεί το πανελλήνιο Marathon 80 χλμ. και να θεσμοθετηθεί. Αξίζουν Συγχαρητήρια στη διοργάνωση και στους αθλητές που πήραν μέρος».

«H προσπάθεια και ο κόπος μιας ομάδας ανθρώπων που αγαπούν τον τόπο τους δικαιώνετε για μία ακόμη φορά. Οπλιζόμαστε με δύναμη και συνεχίζουμε την προσπάθεια ανάδειξης και προβολής  της Ναυπακτίας μέσα από τον εναλλακτικό ποδηλατικό τουρισμό. Ευχαριστώ όλους αυτούς που πιστεύουν σε αυτή την προσπάθεια, τους χορηγούς μας και πάνω απ’ όλα τους εθελοντές μας» δήλωσε ο συντονιστής της διοργάνωσης και εκπρόσωπος της περιβαλλοντικής Οργάνωσης «Πράσινο+Μπλε» Τάσος Ξύδης.

Χορηγοί ήταν οι: Arla PROTEIN, Νέα Οδός,  χαλβάς Όλυμπος, νερό Κορπή, βούτυρο LURPAK, super marketς ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, avance rent car δυτικής Ελλάδας, DEPEND.sports, τα δημητριακά της Nestle CLUSTERS & Fitness, IDEAL Χρήστος Παπαδόπουλος Ναυπάκτου και SHIMANO.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ_ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ XC MARATHON MTB 2018