HomeHomeSliderΠρωταθλητές Ελλάδας Παμπαίδες & Παγκορασίδες :Γρηγοριάδης, Παπαδόπουλος & Κασκάνη, Μπέντα

Πρωταθλητές Ελλάδας Παμπαίδες & Παγκορασίδες :Γρηγοριάδης, Παπαδόπουλος & Κασκάνη, Μπέντα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΔΡΟΜΟΥ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ & ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΙΣΤΙΑΙΑΣ – ΑΙΔΗΨΟΥ, 8 & 9/10/2022

 

Πρωταθλητές Ελλάδας Γρηγοριάδης, Παπαδόπουλος & Κασκάνη, Μπέντα

 

 

Με απόλυτη επιτυχία και συμμετοχή 95 αθλητών και αθλήτριών από 31 σωματεία – μέλη της ΕΟΠ, τα οποία είναι εγγεγραμένα στο Μητρώο Σωματείων της Γ.Γ.Α, διεξήχθη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου Παμπαίδων & Παγκορασίδων, στην Λουτρόπολη της Αιδηψού του Δήμου Ιστιαίας, το Σαββατοκύριακο 8&9/10/2022.

Οι αγώνες διεξήχθηκαν σε ένα σημείο της Ελλάδας το οποίο η πρόσβαση του ευνοούσε όλα τα σωματεία της Ε.Ο.Π καθώς γεωγραφικά βρίσκεται στο κέντρο της χώρας,. Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, μερίμνησε για την μετακίνηση όλων χορηγώντας έκπτωση στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, κατόπιν συμφωνίας με τις εταιρίες τις Αιδηψού. Συνολικά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα συμμετείχαν 63 Παμπαίδες, και 32 Παγκορασίδες.

Πρωταθλητές Ελλάδας στην Ατομική Χρονομέτρηση: Ο Γρηγοριάδης από τον  ΡΟΔΗΛΙΟΣ Π.Ο. Ρόδου και Κασκάνη από τον ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΣ.

 

Πρώτευσαν στο Τ.Τ. ΡΟΔΗΛΙΟΣ & ΠΗΝΕΙΟΣ

 

Στο αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης διεξήχθη σε μία διαδρομή όπου οι αθλητές έτρεξαν με φόντο την απίστευτη θέα που έχει το παραλιακό μέτωπο της Αιδηψού, το οποίο αποτελεί εναλλακτικό προορισμό για το άθλημα της ποδηλασίας, και όχι μόνο.

Στην κατηγορία τον Παγκορασίδων πρώτευσε η αθλήτρια από τον ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΣ, Ελένη Κασκάνη η οποία με χρόνο 15:47:89 αναδείχτηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδος στην ατομική χρονομέτρηση. Στην 2η θέση με χρόνο 16:08:28 τερμάτισε η αναβάτης Μπούσδρα Αργυρώ από την ομάδα του ΑΝΤΑΙΟΣ, δίνοντας μεγάλη μάχη με το χρονόμετρο και στην Τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκε η Αναστασία Κοντολέων από τον ΠΑΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ με χρόνο 16:28:26.

 

Στην κατηγορία των Παμπαίδων, πρώτευσε ο Γρηγοριάδης Αντώνης από τον Π.Ο ΡΟΔΟΥ ΡΟΔΗΛΙΟΣ, με χρόνο 13:59:48, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση! Στην 2η θέση με λίγα μόλις δευτερόλεπτα διαφορά τερμάτισε ο μαχητικός μέχρι τέλους, Αντώνης Παπαδόπουλος από τον ΠΗΓΑΣΟΣ Ξάνθης, με χρόνο 14:13:09. Στην Τρίτη θέση τερμάτισε ο Σωτήριος Κουφός, επίσης από τον Π.Ο ΡΟΔΟΥ , ΡΟΔΗΛΙΟΣ, με χρόνο 14:15:64! Ο αθλητής Κουφός σε όλη την διάρκεια της διαδρομής καταδίωξε τους προπορευόμενους αθλητές, οι οποίοι αμφότεροι βρέθηκαν σε πολύ καλή μέρα και καταλλήλως προετοιμασμένοι!

Παπαδόπουλος Αντώνιος & Μπέντα Βασιλική Πρωταθλητές Ελλάδας στην Αντοχή

 

 

Την Κυριακή 9/10/2022 διεξήχθη το αγώνισμα της Αντοχής επί δημοσίας οδού και στις δύο κατηγορίες Παμπαίδων & Παγκορασίδων. Με απίστευτο ανταγωνισμό τον οποίο θα ζήλευαν ακόμη και αθλητές από μεγαλύτερες κατηγορίες κύλησε ο αγώνας αντοχής των Παμπαίδων, κατά τον οποίο κυριάρχησε το δυνατό τέμπο οι πολλές εναλλαγές, και ο θεαματικός τερματισμός του 1ου νικητή από τον ΠΗΓΑΣΟΣ ΞΑΝΘΗΣ, Αντώνη Παπαδόπουλο, ο οποίος κατάφερε να ξεκολλήσει και να ξεφύγει από την καταδίωξη δύο πολύ καλών αθλητών όπως, ο Γρηγοριάδης Αντώνης από τον ΡΟΔΗΛΙΟΣ, και του Φωτεινόπουλου Άγγελου από τον ΠΑΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ. Λίγο πριν τον τερματισμό και ενώ το τελευταίο τμήμα ήταν ανηφορικό ο αθλητής Παπαδόπουλος ανέβασε το τέμπο του πραγματοποιώντας δυνατό ντεμαράζ, το οποίο στάθηκε ικανό, για να δει πρώτος το πέσιμο της καρό σημαίας και να αναδειχθεί Πρωταθλητής Ελλάδας, στην κατηγορία Παμπαίδων με χρόνο διαδρομής 1:06.92. Στην 2η θέση Τερμάτισε ο ταλαντούχος και καλά προετοιμασμένος αθλητής του ΡΟΔΗΛΙΟΣ Αντώνης Γρηγοριάδης, και στην 3η θέση ο αθλητής του ΠΑΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ Φωτεινόπουλος Άγγελος.

Στις Παγκορασίδες, η Βασιλική Μπέντα του Γ.Σ. ΔΙΑΓΟΡΑΣ με χρόνο 51:51:29 κυριάρχησε και επικράτησε τελικά κερδίζοντας την 1η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, αφήνοντας την 2η στην μαχητική αθλήτρια από την ομάδα του Α.Ο ΑΝΤΑΙΟΣ, Μπούσδρα Αργυρώ, και την Τρίτη με μικρή διαφορά στην αθλήτρια του ΑΣ. ΠΑΟΚ, Σιδηροπούλου Χαμαιδή.

Κατά την διάρκεια των απονομών, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας κ. Βασίλης Διαμαντόπουλος, συνεχάρη τους αθλητές και αθλήτριες, που έλαβαν μέρος στο αγωνιστικό διήμερο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παμπαίδων & Παγκορασίδων, αγωνιζόμενοι σε ένα από τα καλύτερα αθλήματα στον κόσμο.

 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 

 

2022_ΠΠ-ΔΡΟΜΟΥ_ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ_ΑΝΤΟΧΗΣ_ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

2022_ΠΠ-ΔΡΟΜΟΥ_ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗΣ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ_v2

2022_ΠΠ-ΔΡΟΜΟΥ_ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗΣ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ

2022_ΠΠ-ΔΡΟΜΟΥ_ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ_ΑΝΤΟΧΗΣ_ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ

22_ΠΠ_ΔΡΟΜΟΥ_ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ_ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ_ΑΓΩΝΟΔΙΚΟΥ_ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ_1