HomeHomeSliderΠολύ σκληρός ο Μπούγλας! Εξαιρετική απόδοση από την Εθνική Ελλάδος!

Πολύ σκληρός ο Μπούγλας! Εξαιρετική απόδοση από την Εθνική Ελλάδος!

International Tour of Rhodes  2nd etape

Πολύ σκληρός ο Μπούγλας!  Εξαιρετική απόδοση από την Εθνική Ελλάδος!

 

Στο 2ο ΕΤΑΠ του Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ρόδου η Εθνική Ελλάδος λειτούργησε με πνεύμα ομαδικότητας, και βοήθησε  τον Γιώργο Μπούγλα να διατηρήσει την κόκκινη φανέλα των πόντων.

Ήταν λίγο μετά το πρώτο sprint ευθείας που ο Γιώργος Μπούγλας παίρνει την 2η θέση πίσω από τον Hansen της  IBT TRIPEAK από την Δανία, και εξασφαλίζει πολύτιμους πόντους, όταν ξαφνικά έχει πρόβλημα στον μπροστινό του τροχό με αποτέλεσμα να χάνει έδαφος από το γκρουπ. Στο σημείο εκείνο οι υπόλοιποι  Έλληνες Αθλητές αναλαμβάνουν δράση και  βοηθούν τον Γιώργο να επανέλθει, και με τους 11 πόντους να συνεχίσει να φοράει την κόκκινη φανέλα των σπριντ, με διαφορά μόλις έναν πόντο από τον Hansen που κέρδισε και τα δύο sprint. Τώρα για την Ελληνική ομάδα, και τον Γιώργο Μπούγλα θα παιχτούν στο αυριανό και τελευταίο ΕΤΑΠ,του Γύρου Ρόδου, με τερματισμό στα Μαριτσά!

Το σημερινό ΕΤΑΠ ξεκίνησε από τις εγκαταστάσεις της εταιρίας ΙΒΙΣΚΟΣ,που ανήκει στον Πρόεδρο του Ροδύλιου και της Τοπικής Δωδεκανήσου κ.  Παπασταματάκη. Εκεί, ένας πλούσιος μπουφές  περίμενε αθλητές, συνοδούς, κριτές και παρευρισκομένους ενώ σύσσωμη η ομάδα του Ροδύλιου ήταν εκεί για να δώσει δύναμη στον μοναδικό εκπρόσωπό της που συνέχιζε τον αγώνα, τον Αριστείδη Κουτούνη.

30 χιλιόμετρα πριν το τέλος του αγώνα, έχουμε το πολύ δυνατό ξεκόλλημα τουGustav Wang της Restaurant Susi –Carl Ras ομάδας που είχε ως ρόλο να προστατεύσει την μπλέ φανέλα του ηγέτη της γενικής κατάταξης,Lindquist. 20 χιλιόμετρα πρίν τον τερματισμό το γκρούπ φτάνει τον προπορευόμενο Δανό ποδηλάτη και μηδενίζει την μεταξύ τους διαφορά. Λίγο αργότερα τέσσερις αθλητές οι Klyver,και Njor της ΙΒΤ ο Housley της Bim Bam  και ο Κύπριος Αλέξανδρος Αγρότης καταφέρνουν να ξεφύγουν και φτάνουν τετράδα στο τελευταίο χιλιόμετρο! Εκεί ο Njor της ΙΒΤ, έχει μηχανικό πρόβλημα και δίνει σήμα στον Σουηδό συναθλητή του Klyver, να φύγει! Ο δεύτερος πετιέται σαν σίφουνας και κατορθώνει να σηκώσει πρώτος τα χέρια στην γραμμή τερματισμού, στα Αφάντου,υποσκελίζοντας το γκρούπ το οποίο με τον Τσέχο Stocek & τον χθεσινό νικήτή Lindquist να πλασάρονται στην 2η και 3η θέση αντίστοιχα. Ο Γιώργος Μπούγλας κατάφερε να τερματίσει στην 12η θέση και στην 5η της γενικής κατάταξης, με διαφορά 7 δευτερολέπτων από την μπλέ φανέλα.

Aξίζει να αναφέρουμε ότι έγινε μια εξαιρετική ομαδική δουλειά από όλους τους αθλητές της Εθνικής μας Ομάδας, αλλά δυστυχώς όχι χωρίς απώλειες! Ο αθλητής Δούζας Δινύσης μόλις 20 χιλιόμετρα πρίν από τον τερματισμό ενεπλάκη σε πτώση μαζί με άλλους 10 ποδηλάτες, με αποτέλεσμα το ποδήλατό του να λαβωθεί άσχημα και έτσι να μην καταστεί εφικτό να ολοκληρώση τον αγώνα του!

Αύριο το τελευταίο ΕΤΑΠ του Γύρου Ρόδου,  θα ξεκινήσει με προ-εκκίνηση από το γήπεδο του Διαγόρα, και θα περιλαμβάνει 3 sprint ευθείας, τα οποία θα έχουμε δυνατότητα να παρακολουθήσουμε σε Live streaming όπως και σήμερα, την προσπάθεια των Ελλήνων αθλητών της Εθνικής μας Ομάδας Δρόμου, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν την κόκκινη φανέλα , αλλά και τις επιθέσεις των υπολοίπων ομάδων οι οποίες θα επιδιώξουν να κερδίσουν την πολυπόθητη μπλέ φανέλα του τελικού Νικητή του International Tour of Rhodes.