HomeHomeSliderΠιλοτικό πρόγραμμα: ” Όρθοπεταλιά στο Σχολείο”

Πιλοτικό πρόγραμμα: ” Όρθοπεταλιά στο Σχολείο”

Οδική Ασφάλεια: Ξεκίνησαν δράσεις ενημέρωσης στα σχολεία των Χανίων

Την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου, ξεκίνησε η νέα εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μαθητών και μαθητριών για την οδική ασφάλεια στο πρώτο μάθημα του πιλοτικού προγράμματος που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του 4ου Γυμνασίου Χανίων με την ονομασία ” Όρθοπεταλιά στο Σχολείο”. Το παρών στην επίσημη  πρώτη του προγράμματος έδωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης της Ε.Ο.Π. κ. Γιώργος Λεβεντάκης,

προσκαλεσμένος του Γραφείου Φυσικής Αγωγής της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Χανίων. Για αυτήν την πρωτοβουλία της σύλληψης κι εφαρμογής της ιδέας, ο κ. Λεβεντάκης τόνισε: «Πρέπει να αποδώσουμε τα εύσημα στους συντελεστές της, Τάσο Μαραγκουδάκη, Στέφανο Λυραντωνάκη & Χριστιάνα Ζαχαριουδάκη. Οι εν λόγω συνάδελφοι πέτυχαν με πολύ μεράκι, την έγκριση από τον Δ/ντη της Δ.Δ.Ε Χανίων να προχωρήσουν, να εξασφαλίσουν εξοπλισμό και υλικά, να ενεργοποιήσουν το τμήμα Τροχαίας Χανίων, έχοντας παράλληλα την αιγίδα της ΕΟΠ. Κατόπιν αυτών έχουμε τη χαρά σε πιλοτικό στάδιο, στο μέλλον, να παρουσιάσουμε στα συναρμόδια υπουργεία, δράσεις οι οποίες είναι συνδεδεμένες με την ασφαλή οδήγηση, τη βιώσιμη κινητικότητα την αύξηση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων και ότι άλλο απορρέει από αυτό.

Όπως ενημερώθηκα, το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε 11 σχολεία, εξαντλώντας τις δυνατότητες της φετινής σχολικής περιόδου, με προοπτική περαιτέρω ενδυνάμωσής του από το νέο σχολικό έτος , με την αμέριστη αρωγή του Δήμου Χανίων».

Η θεωρητική ενότητα προηγείται και επικεντρώνεται επάνω στις κύριες αιτίες πρόκλησης τροχαίων δυστυχημάτων και ασφαλούς μετακίνησης με ποδήλατο. Οι εν λόγο συζητήσεις δίνουν βήμα στους μαθητές για σκέψη και εποικοδομητική συζήτηση, και επιπλέον αναφέρουν τα προσωπικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά την μετακίνησή τους, από και προς το σχολείο, το παιχνίδι, και την Προπόνησή του!