HomeΝέα - ΕνημερώσειςΠανελλήνιο δρόμου Α-Γ: Όλα έτοιμα στην Άρτα για την εκκίνηση

Πανελλήνιο δρόμου Α-Γ: Όλα έτοιμα στην Άρτα για την εκκίνηση

Η σημερινή Συνέντευξη Τύπου στην Άρτα

Συνέντευξη Τύπου διοργανώθηκε σήμερα (Τρίτη 01/09 μεσημέρι) από τον Δήμο Αρταίων, για την παρουσίαση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ποδηλασίας δρόμου για Άνδρες και Γυναίκες, που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Άρτα, το τριήμερο 4-6 Σεπτεμβρίου 2020.

Οι συνδιοργανωτές-  ο Δήμος Αρταίων και η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας με την υποστήριξη του Ποδηλατικού Ομίλου Άρτας- αναφέρθηκαν στο επίπεδο της προετοιμασίας που έχει προηγηθεί, δηλώνοντας πως είναι «Όλα έτοιμα για την εκκίνηση».

Όλοι, επίσης, τόνισαν ως εξαιρετικό το γεγονός ότι αυτού του επιπέδου η αθλητική διοργάνωση, θα λάβει για πρώτη φορά χώρα στην Άρτα.

Να σημειωθεί ότι χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ-3 και η ΕΡΤ Ιωαννίνων.

Δήλωση Δημάρχου Αρταίων, Χρ. Τσιρογιάννη.

«Το πρωτάθλημα αυτό, είναι μία ακόμη απόδειξη του στόχου που έχουμε βάλει να φιλοξενούμε στην Άρτα μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις.  Και το καταφέρνουμε. Ως Δημοτική Αρχή δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην προώθηση του αθλητισμού ατομικού και ομαδικού. Για πρώτη φορά, και ελπίζω όχι για τελευταία, οι δημότες μας αλλά και οι επισκέπτες θα παρακολουθήσουν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας.

Γιατί όμως Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας στην Άρτα;

Γιατί η μεγάλη αυτή αθλητική διοργάνωση, εντάσσεται στην γενικότερη προσπάθεια που καταβάλει ο Δήμος μας, να μπει το ποδήλατο στην καθημερινότητα των δημοτών.

Εξάλλου, έχουμε ξεκινήσει να υλοποιούμε το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, με ποδηλατοδρόμους στην περιοχή του Τριγώνου.

Πρόκειται για ένα σχέδιο ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες και περνά από τα σημαντικότερα πολιτιστικά μνημεία της πόλης.

Στην ίδια προσπάθεια, εντάσσονται τα δωρεάν τα κοινόχρηστα ποδήλατα και οι 15 νέες θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων». 

Παράλληλα, ο κ. Τσιρογιάννης ευχαρίστησε την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας για την αποδοχή της πρόσκλησης, για την πολύτιμη βοήθειά τους στην διοργάνωση του αγώνα, τους χορηγούς, τους εθελοντές και όλους τους φορείς που θα συμβάλλουν. Επιπλέον, ευχαρίστησε και την Ελληνική Αστυνομία Άρτας για την συνεργασία στην λήψη των μέτρων ασφαλείας, καθώς και τους υπαλλήλους και τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής που εργάστηκαν. Ειδική αναφορά επεφύλασσε στον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού, Νίκο Λιόντο, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών,  Γιώργο Πανέτα και τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Γιώργο Μπουκουβάλα.

Δήλωση Γενικού Γραμματέα ΕΟΠ, Παναγιώτη Πριστούρη.

«Με ιδιαίτερη ευχαρίστηση αποδεχτήκαμε, την πρόταση του Δήμου Αρταίων να συνδιοργανώσουμε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας δρόμου Ανδρών Γυναικών στην  Άρτα. Ένα πρωτάθλημα στο ποία θα συμμετέχει η «αφρόκρεμα» των ελληνικών πεντάλ, στην κατηγορία «ελίτ» ανδρών γυναικών».

Συγκεκριμένα  θα συμμετέχουν 33 Σωματεία,  125 αθλητές και αθλήτριες, 40 συνοδοί, σε διαδρομές φιλικές για το ποδήλατο».

Δήλωση Ειδικού Γραμματέα Ομοσπονδίας, Αλέξανδρου Τσιρακίδη.

«Ευχαριστούμε το Δήμο Αρταίων που μας έδωσε την δυνατότητα να διοργανώσουμε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας στην όμορφη πόλη σας. Θα ήταν καλό όλες οι πόλεις της Ελλάδας κάθε φορά που κάνουμε ένα πρωτάθλημα να το αναλαμβάνουν και να βοηθούν  με αυτό τον τρόπο στην ανάπτυξη του ποδηλάτου».

Δήλωση Προέδρου Ποδηλατικού Ομίλου Άρτας, Περικλή Ζώτου.

«Ευχαριστούμε τον Δήμο Αρταίων για την πρωτοβουλία για αυτή την μεγάλη διοργάνωση της Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρακολουθήσουμε στην πόλη μας το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας. Με την φανέλα του Ποδηλατικού Ομίλου Άρτας, θα συμμετέχουν τρείς αθλητές. Είναι μια μεγάλη προσπάθεια και μεγάλο το εγχείρημα, γιατί θα είμαστε ανάμεσα σε αθλητές που διεκδικούν την πρόκριση τους στους ολυμπιακούς αγώνες, ενώ θα συμμετέχουν αθλητές οι οποίοι έχουν ξεκινήσει από τις δικές μας ακαδημίες».

Δήλωση Αντιδημάρχου Αθλητισμού, Νίκου Λιόντου.

«Εμείς από μέρους μας υποσχόμαστε ότι θα είμαστε έτοιμοι για την επιτυχή έκβαση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Οι λέξεις «Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας»  τα λένε όλα. Είναι ό,τι σημαντικότερο σαν εκδήλωση έχει να επιδείξει η Ομοσπονδία Ποδηλασίας. Θα βρίσκονται στην πόλη μας οι καλύτεροι αθλητές. Θα  ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους Αντιδημάρχους που σηκώνουν το βάρος της προετοιμασίας, τους Προέδρους των Κοινοτήτων, την Ελληνική και Δημοτική Αστυνομία, την Πολιτική Προστασία του Δήμου, τους εθελοντές, τους χορηγούς και  όλο το προσωπικό του Δήμου. Θα θέλαμε να είναι διαφορετικά τα πράγματα να μην είμαστε συγκρατημένοι  καθώς είχαμε προγραμματίσει παράλληλες εκδηλώσεις για τους λάτρεις του ποδηλάτου,  αλλά ακολουθούμε τους κανόνες και τα πρωτόκολλα που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας».

Αναλυτικές πληροφορίες για την διαδρομή και τους κανόνες του αγώνα παρουσιάστηκαν  από  τον Τεχνικό Διευθυντή του Αγώνα, Βλαδίμηρο Πέτσα.