HomeHomeSliderΟ Ολλανδός Mathieu van der Poel Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο Cyclocross 2023

Ο Ολλανδός Mathieu van der Poel Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο Cyclocross 2023

Άντρες έτοιμοι για όλα !! Mathieu van der Poel Wout van Aert

Ο Mathieu van der Poel μετά από ένα απίστευτο τελικό sprint, με τον Wout van Aert κατέκτησε το πέμπτο του Παγκόσμιο Πρωταθλήμα Cyclocross, στο τέλος ενός αγώνα που διήρκησε 67 λεπτά και έλαβε χώρα στο Hoogerheide. Την μάχη του τελικού παρακολούθησαν χιλιάδες θεατές της ποδηλασίας, καθώς ο αγώνας των van der Poel & van Aert αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης, για πολλά Media της Ευρώπης όλης.

Picture by Simon Wilkinson/SWpix.com – 05/02/2023 – Cycling – 2023 UCI Cyclo-cross World Championships – Hoogerheide, Netherlands – Men’s Elite – Mathieu Van Der Poel of The Netherlands and Wout Van Aert of Belgium heading up the finish straight

Ο Ολλανδός αναβάτης και ο Βέλγος αντίπαλός του ποδηλατούσαν δίπλα -δίπλα σε όλη την διάρκεια του αγώνα, κάνοντας μια απίστευτη επίδειξη των δυνάμεών τους αλλά και της τεχνικής που ακολούθησαν η οποία τους οδήγησε μέχρι τα τελευταία μέτρα  της διαδρομής  του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Cyclocross του 2023. Φτάνοντας  στην τελική ευθεία, το δυνατό δίδυμο, εστίασε την προσοχή του στην γραμμή τερματισμού, η οποία θα έκρινε τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2023. Μια στιγμή ήταν αρκετή! Χωρίς καν να το καταλάβει ο Βέλγος Van Aert, πετάχτηκε από πίσω του ο Ολλανδός  Van der Poel σπριντάροντας δυνατά  σε όλο το μήκος της τελικής ευθείας, εξασφαλίζοντας το χρυσό μετάλλιο και τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή, μπροστά στα μάτια χιλιάδων οπαδών της Ποδηλασίας, οι οποίοι κατέκλυσαν τα σημεία που περνούσε η διαδρομή του αγώνα, αλλά και το σημείο των απονομών, που λίγο αργότερα αποθέωσαν τους τρεις πρώτους Νικητές!

Αυτή δεν ήταν η πρώτη μάχη του απίστευτου ποδηλατικού ντουέτου, αλλά μία από τις πολλές που έλαβαν χώρα στην διάρκεια μιας δεκαετίας.

Elite Men – Top 10

  1. Mathieu van der Poel (Netherlands)
  2. Wout van Aert (Belgium)
  3. Eli Iserbyt (Belgium)
  4. Lars van der Haar (Netherlands)
  5. Michael Vanthourenhout (Belgium)
  6. Gerben Kuypers (Belgium)
  7. Niels Vandeputte (Belgium)
  8. Laurens Sweeck (Belgium)
  9. Cameron Mason (Great Britain)
  10. Clement Venturini (France).

U23 Women – Top 3

  1. Shirin van Anrooij (Netherlands)
  2. Zoe Backstedt (Great Britain)
  3. Kristyna Zemanová (Czech Republic)

Junior Men – Top 3

  1. Léo Bisiaux (France)
  2. Senna Remijn (Netherlands)
  3. Yordi Corsus (Belgium)