HomeHomeSliderΟ Επικήδειος λόγος του Θωμά Τιμαμόπουλου για τον Αναστάσιο Παναγιωτίδη στον Ι. Ν. Τριών Ιεραρχών.

Ο Επικήδειος λόγος του Θωμά Τιμαμόπουλου για τον Αναστάσιο Παναγιωτίδη στον Ι. Ν. Τριών Ιεραρχών.

Σύσσωμος ο Αθλητικός κόσμος και η Ποδηλατική κοινότητα αποχαιρέτησε τον Πρωταθλητή Αναστάσιο Παναγιωτίδη, στην τελευταία του  κατοικία! Τον επικήδειο λόγο εκφώνησε ο Βαλκανιονίκης Θωμάς Τιμαμόπουλος.

Κυρίες και κύριοι, νέοι και νέες, αγαπητοί μας αθλητές και συμμαθητές. Μαζευτήκαμε σήμερα εδώ για το τελευταίο αντίο, και την κατάθεση φόρου τιμής στον αγαπημένο μας πρωταθλητή και προπονητή ποδηλασίας Αναστάσιο Παναγιωτίδη, ο οποίος τους τελευταίους μήνες δοκιμάστηκε από πολλά προβλήματα υγείας, καθηλωμένος στο κρεβάτι του πόνου. Αγαπητέ μας συναθλητή, Αναστάσιε! Έζησες κοντά μας για πάνω από 35 χρόνια, στα οποία προσέφερες τα μέγιστα τόσο στον αθλητισμό και στη νεολαία μας, όσο και στο άθλημα της Ποδηλασίας που τόσο πολύ αγαπούσες!

Άνθρωποι σαν και σένα σπανίζουν στην σημερινή κοινωνία και τις περισσότερες φορές είναι αναντικατάστατοι. Υπήρξες Φωτεινός Φάρος προσφοράς στον αθλητισμό, και συνδύασες την προσωπική σου ζωή και προκοπή με την κοινωνική προσφορά. Πέτυχες μία αξιοθαύμαστη επαγγελματική πορεία ως υπεύθυνος των Δημοτικών γυμναστηρίων του Δήμου Θεσσαλονίκης. Πέτυχες Πανελλήνιες και Διεθνείς διακρίσεις στο άθλημα της ποδηλασίας, σαρώνοντας στην κυριολεξία, στα περισσότερα αγωνίσματα πίστας και δρόμου που έλαβες μέρος. Πέτυχες ως προπονητής ποδηλασίας, να αναλάβεις εκατοντάδες μικρούς αθλητές και να τους κάνεις πρωταθλητές Ελλάδος, βαλκανιονίκες και διεθνούς επιπέδου αθλητές μεγαλώνοντας τους μέσα από τις ποδηλατικές Ακαδημίες. Πέτυχες με την αγαπημένη σου σύζυγο Κατερίνα και τα τρία σου παιδιά, να κάνεις μία θαυμάσια οικογένεια και να κερδίσεις τον απόλυτο σεβασμό και την αγάπη όλων μας. Ακόμη και αυτού του κορυφαίου ποδηλάτη όλων των εποχών, του Κανέλου Κανελλόπουλου, του οποίου υπήρξα συναθλητής και προπονητής του. Είχες την ταπεινότητα του «πετυχημένου» σε όλα τα στάδια της ζωής σου, και  ήσουν ένας υπέροχος άνθρωπος! Πάντοτε απλός, σεμνός, δοτικός, αληθινός και δίκαιος, πάντοτε με ένα ζεστό χαμόγελο.

Ως προπονητής σου, ζήσαμε μοναδικές στιγμές χαράς με τις σαρωτικές σου νίκες στα πανελλήνια πρωταθλήματα και τη συμμετοχή σου στην εθνική ομάδα και τις διεθνείς επιτυχίες σου όπου καταφέρατε από τις σημαντικότερες επιτυχίες της Ελληνικής Ποδηλασίας την δέκατη θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα δρόμου. Σήμερα σκύβω το κεφάλι μαζί με όλους εδώ τους φίλους και συγγενείς και ως παλιός πρωταθλητής, Πρόεδρος της Β.Ελλάδος κ τέως Αντιπρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής σε ένα μεγάλο πρωταθλητή και προπονητή ποδηλασίας, του ελληνικού αθλητισμού.  Εκ μέρους όλης της Αθλητικής ηγεσίας κ του Αθλητισμού της Ελλάδας με σεβασμό θέλω να σου πω ότι: «Είσαι άξιο παιδί της Ελλάδας» και σου ζητάμε ταπεινά συγνώμη αν κάποιοι σε στεναχωρήσαμε.

Η Θεσσαλονίκη σου χρωστάει βαθιά ευγνωμοσύνη για το έργο σου και την προσφορά σου, αλλά και για το σπόρο που έσπειρες με το δικό σου τρόπο, στο χώρο του αθλητισμού για τις επόμενες γενιές. Σε αποχαιρετούμε με οδύνη, αλλά και με ευγνωμοσύνη! θα μας λείψεις πολύ, όμως θα σε θυμόμαστε για πάντα! Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Μακεδονικής γης που θα σε σκεπάσει. Αιωνία σου η μνήμη αγαπημένε μας Αναστάσιε! Καλή Ανάσταση και καλή αντάμωση στον Παράδεισο με τον κύριο μας Ιησού Χριστό.