HomeHomeSliderΜε επιτυχία ολοκληρώθηκε το Lesvos- Molyvos urban MTB Race XCO-C2

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Lesvos- Molyvos urban MTB Race XCO-C2

Ξεχώρισαν Αντωνιάδης – Γιάχου.

Συνεχίζεται η προσπάθεια των Γυναικών για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν όλοι οι αγώνες που έλαβαν χώρα στα πλαίσια του Lesvos- Molyvos urban MTB XCO -C2  που έλαβαν μέρος οι αθλητές και αθλήτριες της Εθνικής Ομάδας. Στον μεγάλο αγώνα της Κυριακής, όπου είχε στραφεί το ενδιαφέρον όλων μας, επικράτησε ο Μεξικάνος Ποδηλάτης Martinez Galvan, ο οποίος επιτέθηκε από την αρχή του αγώνα, εκμεταλλευόμενος την καταπόνηση που είχαν από την προηγούμενη μέρα διεξαγωγής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, οι Έλληνες αθλητές της Εθνικής Ομάδας. Ο Έλληνας Πρωταθλητής Δημήτρης Αντωνιάδης πάλεψε μέχρι τέλος τον αγώνα, καταδιώκοντας τον Μεξικάνο αθλητή, χωρίς όμως να σταθεί δυνατό να καλύψει την διαφορά από τον προπορευόμενο αθλητή, με αποτέλεσμα να τερματίσει στην 2η θέση του αγώνα. Ο ομόσταυλος αθλητής του Αντωνιάδη, και πολύπειρος αθλητής της Εθνικής ομάδας, Μολλά Χαρούν, ακολούθησε τον ρυθμό του συναθλητή του και ολοκλήρωσε τον αγώνα του τερματίζοντας στην 3η θέση. Πίσω τους ακολούθησαν με εξίσου καλό ρυθμό και προσήλωση στον αγώνα, οι Αθανασιάδης, Αλεξίου, και ο αθλητής Μπαλάφας, με πολύ μικρές διαφορές μεταξύ τους.

Άτυχος στάθηκε ο ανερχόμενος αθλητής του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος Αλέξανδρος Καρούσος, ο οποίος αντιμετώπισε σημαντικά προβλήματα με το σύστημα μετάδοσης κίνησης του ποδηλάτου του, το οποίο δυσκόλεψε τον αγώνα που περίμενε να τρέξει εδώ και πολύ καιρό. Ο Αλέξανδρος Καρούσος, τερμάτισε μαζί με τον Ιωάννη Παπαχατζάκη,

Oι Γυναίκες της Εθνικής Ελλάδος

Στις Γυναίκες η Ελευθερία Γιάχου για άλλη μια φορά απέδειξε την πολύ καλή της προετοιμασία, η οποία από την αρχή του αγώνα πήρε κεφάλι έσφιξε τα χέρια της στο τιμόνι και στην 2η στροφή του αγώνα επιδόθηκε σε έναν αγώνα όπου μοναδικός της αντίπαλος ήταν ο χρόνος! Τον γρήγορο ρυθμό της Ελευθερίας Γιάχου, ακολούθησε η συναθλήτριά της Αλεξάνδρα Αδάμ, η οποία αξίζει να σημειωθεί πως είναι από τις αθλήτριες που διαθέτει άριστη τεχνική, και το αποδεικνύει σε κάθε της αγώνα, κατάφερε να τερματίσει στην 2η θέση του Βάθρου των νικητών.Στην 3η θέση τερμάτισε η ανερχόμενη αθλήτρια Ειρήνη Καρούσου, με καλό χρόνο και υποδειγματική προσήλωση στην στρατηγική του αγώνα, την οποία και υπέδειξε ο Ομοσπονδιακός προπονητής κ. Μανώλης Μεντάκης. Στην 4η θέση κατετάγη η πολύπειρη αθλήτρια Βαρβάρα Φασόη.

Ο κ. Μεντάκης μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, δήλωσε σχετικά:

«Γενικά οι εντυπώσεις της ομάδας, είναι πολύ καλές και αυτό οφείλετε στο καλό δέσιμο που έχει η Ελληνική ομάδα, η οποία συνεχίζει το κυνήγι των πόντων, που θα τους χαρίσει την πολυπόθητη πρόκριση, ιδιαίτερα στην κατηγορία Γυναικών. Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες της Εθνικής Ομάδας.»

Αυτά μεταξύ άλλων τόνισε ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ελλάδος ΜΤΒ, ο οποίος έδωσε και το στίγμα για το τί θα ακολουθήσει στην συνέχεια των αγώνων των διεθνών αθλητών και αθλητριών της Ε.Ο.Π.

Στην κατηγορία xco men juniorείχαμε τα εξής αποτελέσματα! Στην πρώτη θέση τερμάτισε ο Ερατοσθένης Κοτούλας,, στην 2η ο Χιώτης Ιωάννης, και στην 3η ο Βάρδας Μιχαήλ, αφήνοντας την 4η στον πάντα μαχητικό Ευστάθιο Ακριτίδη. Την πεντάδα συμπλήρωσε ο Γιώργος Ζαρίφης. Και στην κατηγορία woman junior xco, τερμάτισε και συμμετείχε η Αθηνά Τζουλάκη, του ΑΤΛΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ.

Η φετινή διοργάνωση έχει την αμέριστη υποστήριξη της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιώτικης Πολιτικής, του ΝΠΔΔ Αθλητισμού Πολιτισμού Τουρισμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, και πολλών χορηγών και υποστηριχτών, και διοργανώνoται από την ALTER BIKE TOURS.