HomeHomeSliderΜεγάλος ο Θρίαμβος του Τζωρτζάκη & της Εθνικής Ομάδας Δρόμου  στην Τουρκία.

Μεγάλος ο Θρίαμβος του Τζωρτζάκη & της Εθνικής Ομάδας Δρόμου  στην Τουρκία.

 

Ιπτάμενος ο Τζωρτζάκης, ασταμάτητοι Ηλίας και Μπούγλας, δυνατός ο Δράκος!

 Δεν ήταν μόνο μια καλή εμφάνιση για την Εθνική μας Ομάδα Δρόμου των Αντρών, οι πρωτιές στον αγώνα Syedra Ancient City στην Τουρκία, αλλά ένας Θρίαμβος! Αυτή η αρχαία λέξη στον θησαυρό της Ελληνικής γλώσσας, σημαίνει επιτυχία! Μια επιτυχία η οποία ήρθε έπειτα από χιλιάδες χιλιόμετρα αδιάκοπης προσπάθειας, η οποία βρίσκει δικαίωση μόνο όταν οι αθλητές ανέβουν στο βάθρο των νικητών. Αυτό έκαναν οι Αθλητές μας Πολυχρόνης Τζωρτζάκης,Περικλής Ηλίας & Γιώργος Μπούγλας μετά τον εξαιρετικό αγώνα που έδωσαν, στην Τουρκία, συγκεντρώνοντας μάλιστα 85 πολύτιμους πόντους που θα τους φανούν χρήσιμοι για  πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες των Παρισίων.  Συγχαρητήρια στους αθλητές μας και σε όλο το Προπονητικό Team που τους συνόδεψε στην γειτονική χώρα!

Μετά την επιστροφή της ομάδας από την Τουρκία ο Πρωταθλητής Πολυχρόνης Τζωρτζάκης αφιέρωσε λίγα λόγια για το πώς εξελίχθηκε η προσπάθεια της Εθνικής Ομάδας σε Θρίαμβο!

 

Στόχος της ομάδας ήταν να έχουμε τουλάχιστον 2 αθλητές στους ξεκολλημενους και να προσπαθήσουμε να “παγιδεψουμε” κάποιους αντιπάλους που ήταν δυνατοί ως μονάδες και επικίνδυνοι σε έναν τερματισμό σαν και αυτόν με 3χλμ στα 10.5% μέση κλίση και περάσματα στο 18%. Τα καταφέραμε καθώς με τον Νίκο Δράκο καλύπταμε όλες τις επιθέσεις καταφέρνοντας να ξεφύγουμε μαζί με άλλα 11 άτομα εμένα και τον Μπουγλα μέσα και πήραμε διαφορά 2′. Κάπου στην μέση του αγώνα η συνεργασία στο γκρουπάκι δεν ήταν καλή και έτσι δοκίμασα να επιτεθώ μαζί με έναν Τούρκο αθλητή αρκετα δυνατό! Μετά από 25χλμ και ενώ απομένανε 50χλμ αγώνα, κατάφερα να αποσπαστώ καθώς ένιωσα ότι ο ρυθμός είχε αρχίσει να πέφτει!

Έτσι “κούμπωσα” πάτημα και δεν ξανά έκοψα ρυθμό . Από πίσω μαζεύτηκαν 8 -9 άτομα με τον Μπουγλα και τον Περικλή μέσα, τα παιδιά έτρεξαν τέλεια καθώς ήταν παρόντες σε όλες τις επιθέσεις του και “έσπαγαν” τον ρυθμό του γκρουπ που με κυνηγούσε έχοντας δυνατό τέμπο!

Παρ όλες τις επιθέσεις του peloton δεν ήταν δυνατό να με φτάσουν, και έτσι μπήκα στην ανηφόρα του τερματισμού με αβαντάζ σχεδόν 2′ ! Ο Καναδός αθλητής μου μάζεψε 1′ χωρίς να με απειλήσει αλλά το φανταστικό ήταν που ο Περικλής και ο Μπούγλας τερμάτισαν αντίστοιχα 3ος και 4ος κλείνοντας μια πολύ όμορφη εμφάνιση για την εθνική. Επίσης πολύ καλή απόδοση είχε στον αγώνα ο Νίκος Δράκος που έδωσε τα μέγιστα για την επιτυχία στην ομάδα!