HomeHomeSliderΜία ανάσα από το βάθρο στο ομαδικό σπριντ

Μία ανάσα από το βάθρο στο ομαδικό σπριντ

σπριντ

Το τρίτο και τελευταίο σκέλος του Nations Cup ξεκίνησε τα ξημερώματα της Παρασκευής στο Κάλι της Κολομβίας. Πρώτοι στην μάχη έπεσαν οι σπρίντερ της Εθνικής ομάδας. Μάλιστα, η τριάδα των Σωτήρη Μπρέτα, Γιάννη Καλογερόπουλου και Κωνσταντίνου Λιβανού πήγε εξαιρετικά, χάνοντας το μετάλλιο στις λεπτομέρειες.

Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε τον προκριματικό, περνώντας με τον τέταρτο καλύτερο χρόνο στον πρώτο γύρο (44.518, 61χλμ. μέση ωριαία). Από τις οκτώ ομάδες που μπήκαν στην διαδικασία, οι δύο ομάδες της Κολομβίας και η Κίνα έκλεισαν ταχύτερα το 750αρι.

Στην συνέχεια, η Αργεντινή βρέθηκε στον διάβα της Εθνικής, χωρίς να αποτελέσει εμπόδιο, καθώς η νίκη ήρθε με μεγάλη διαφορά. Ωστόσο ο χρόνος των 45 δευτερολέπτων και 16 εκατοστών δεν ήταν ικανός για να δώσει στους Μπρέτα, Καλογερόπουλο και Λιβανό την πρόκριση στον αγώνα του χρυσού μεταλλίου.

Έτσι, έφτασε στον αγώνα για το χάλκινο απέναντι στην Κολομβία Β. Οι οικοδεσπότες αποδείχτηκαν ταχύτεροι και με επίδοση 44.249 (61χλμ. μέση ωριαία) ανέβηκαν στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Η Εθνική ομάδα έκλεισε την παρουσία της στο ομαδικό σπριντ ανδρών με 44.527 (60,6χλμ. μέση ωριαία) και την 4η θέση, σε μία αρκετά γεμάτη εμφάνιση.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται σήμερα με τους Χρήστο Βολικάκη και Σωτήρη Μπρέτα να λαμβάνουν μέρος στον αγώνα του χιλιομέτρου (1km TT, 18:38 ώρα Ελλάδας). Στην μάχη ρίχνεται και η Αργυρώ Μηλάκη στον τελικό του elimination race (αγώνας αποκλεισμού, 03:20 ώρα Ελλάδας).

 

Συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθειά τους και καλή επιτυχία για σήμερα!

 

Standings

Photo Credits: Nations Cup Cali