HomeHomeSliderΛαμπερή εκδήλωση «αποκαλυπτηρίων» του ΔΕΗ Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας

Λαμπερή εκδήλωση «αποκαλυπτηρίων» του ΔΕΗ Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας

Η Ελλάδα μπαίνει στο επίκεντρο της διεθνούς αγωνιστικής ποδηλασίας με τη διεξαγωγή του ΔΕΗ Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας (27/4-1/5 Μαϊου 2022).

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης παρουσίασε αναλυτικά τον Γύρο και αποκάλυψε το νέο του «όνομα», μετά την απόφαση της μεγαλύτερης εταιρείας ενέργειας στη χώρα, της ΔΕΗ να γίνει αρωγός σε αυτό το πολυεπίπεδο αθλητικό, τουριστικό και εκπαιδευτικό γεγονός.

Προτεραιότητα του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας είναι μαζί με την ανάπτυξη της αγωνιστικής ποδηλασίας στην χώρα να μπουν και τα θεμέλια στην ελληνική κοινωνία να εμπεδώσει μία ποδηλατική συνείδηση σημαντική σε μια περίοδο κλιματικής και ενεργειακής κρίσης.

Η αθλητική αποκέντρωση που επιτελεί η διοργάνωση λαμβάνοντας χώρα σε 5 περιφερειακές κοινότητες, Κρήτη, Αττική, Στερεά, Θεσσαλία, Ήπειρο καθώς και σε 9 μεγάλους Δήμους με εκκινήσεις και τερματισμούς

αποτελεί το μεγάλο στοίχημά της να αγκαλιάσει κάθε περιοχή και να αφήσει το οικονομικό αλλά και το οικολογικό της αποτύπωμα.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού μεταξύ άλλων μίλησε :

Για την Αθλητική Εξωστρέφεια της χώρας

«Χρειάστηκαν, λοιπόν, δέκα χρόνια, πολύ ανηφορικά, για να κάνει η Ελλάδα την ορθοπεταλιά της και να καταφέρει να βγει ξανά μπροστά, με αξιώσεις, διοργανώνοντας μεγάλα αθλητικά γεγονότα.

Διεκδικώντας τη θέση που της αρμόζει στο παγκόσμιο αθλητικό γίγνεσθαι!

Σπουδαίες διεθνείς διοργανώσεις, που δεν περιορίζονται στον υψηλού επιπέδου αγωνιστικό τους χαρακτήρα, αλλά αξιοποιούνται πολύπλευρα με  πολλαπλά οφέλη.

Άλλωστε, είναι πολύ μεγάλο λάθος να αντιμετωπίζει κανείς τον αθλητισμό σε στενά πλαίσια, αμιγώς σε ό,τι αφορά τον αγωνιστικό του χαρακτήρα.

Τα τελευταία 2,5 χρόνια, στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, δώσαμε κι άλλες διαστάσεις στον Αθλητισμό, αγκαλιάζοντας όλα τα αθλήματα, ανεξαιρέτως δημοφιλίας».

Για την μεταρρυθμιστική προσπάθεια της Κυβέρνησης:

«Το έχω πει άπειρες φορές και το επαναλαμβάνω και απόψε μαζί σας: Δεν είμαι Υπουργός Ποδοσφαίρου, δουλεύουμε για όλα τα αθλήματα.

 

Μέσα από μεταρρυθμιστικές παρεμβάσεις, μέσα από την ανανέωση στο αθλητικό οικοσύστημα, μέσα από την πιστή εφαρμογή κανόνων διαφάνειας, λογοδοσίας και αξιοκρατίας, με καθημερινή φροντίδα στο κύτταρο του αθλητισμού, τα ερασιτεχνικά σωματεία και τους αθλητές, δημιουργήσαμε αυτό που σήμερα λέμε «αθλητική οικογένεια».

Με ακούτε συχνά να αναφέρομαι στον όρο «αθλητική οικογένεια». Δεν είναι υπερβολή. Έτσι αισθάνομαι και δυστυχώς, τόσα χρόνια δεν είχε καλλιεργηθεί αυτή η αντίληψη.

Σήμερα, λοιπόν, με ένα αθλητικό οικοδόμημα πιο ώριμο, πιο αποφασισμένο, πιο σίγουρο, πιο στέρεο και επιβλητικό, που αντιμετωπίζει με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση τα οικονομικά προβλήματα, μετά και την εισροή χρημάτων μέσω της φορολόγησης από τις στοιχηματικές εταιρείες, που για πρώτη φορά η Κυβέρνησή μας θέσπισε σε μόνιμη βάση για την οικονομική στήριξη του ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού, αλλά και άλλων πολλών μέτρων, αυτό το αθλητικό οικοδόμημα, ανοίγει τα φτερά του στη διεθνή σκηνή.

Εργαζόμαστε για μια νέα αθλητική στρατηγική, την πρώτη συγκροτημένη και ολοκληρωμένη στην ιστορία της χώρας».

Για τον αθλητικό τουρισμό:

«Η συστηματική σύνδεση, λοιπόν, του αθλητισμού με τον τουρισμό μπορεί να ενισχύσει σε μεγάλο βαθμό αυτή τη σημαντική εθνική οικονομική δραστηριότητα -όπως συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια σε άλλες χώρες- και να τονώσει ακόμα περισσότερο τις τοπικές κοινωνίες.

Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε οφέλη από την διαρκώς αυξανόμενη βιομηχανία του αθλητικού τουρισμού, που κατέχει το 12,2% της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς και που στις περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες αντιστοιχεί στο 20% του τουρισμού.

Κι επιτρέψτε μου να πω ότι το 20% δεν αρκεί.

Δεν αρκεί για την Ελλάδα, τη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων».

Για το αθλητικό όραμα του Υφυπουργείου Αθλητισμού:

«Όραμα μας είναι η Ελλάδα, αξιοποιώντας τη μοναδική αθλητική της ιστορία, να αναδείξει τη σύγχρονη αθλητική της παρουσία και τον πολιτισμό της, την απαράμιλλη ομορφιά της και τις μοναδικές της εικόνες, την κουλτούρα της και την ελληνική φιλοξενία της. Ο αθλητισμός μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά!

Είναι ευκαιρία και πρέπει να την αξιοποιήσουμε στο έπακρο.

Πριν από περίπου τέσσερις μήνες ανακοινώσαμε την αναβίωση μιας σπουδαίας διεθνούς διοργάνωσης στο υψηλότερο επίπεδο που έχει διεξαχθεί στη χώρα μας. Τον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας, ο οποίος θα διεξαχθεί 27 Απριλίου με 1η Μαΐου.

Σήμερα, καθώς μετράμε μόλις ένα μήνα πριν από την επίσημη έναρξή του, βρισκόμαστε εδώ, στο σπίτι της ποδηλασίας, στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο του διαρκώς εκσυγχρονιζόμενου πλέον αθλητικού πόλου, του ΟΑΚΑ, για να παρουσιάσουμε τον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο της Ελλάδας.

Ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος, που αναβιώνει φέτος αναβαθμισμένος στο καλεντάρι της UCI, κατηγορίας 2,1 EuropeTour, με πέντε συναρπαστικές διαδρομές από την Κρήτη ως τα Ιωάννινα.

Ξεκίνημά μας το πανέμορφο Ηράκλειο με την παρουσίαση των 21 Επαγγελματικών και Εθνικών ομάδων και των 147 αθλητών τους στο Κούλε στις 26 Απριλίου.

Μεγάλο φινάλε στη Λίμνη Παμβώτιδα, στα Ιωάννινα την 1ηΜαϊου.

Ενδιάμεσα, οκτώ άλλες πόλεις εκκίνησης και τερματισμού και δεκάδες ακόμα περιοχές, που θα έχουμε όλοι την ευκαιρία να δούμε στη συνέχεια της εκδήλωσης.

 

Δημιουργούμε ένα τουριστικό, ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό γεγονός για τους πολίτες σε όλη την χώρα.

  • Τουριστικό, χάρη στην τεράστια προβολή των πόλεων, που εκκινεί, διέρχεται και τερματίζει το peloton.
  • Ψυχαγωγικό, διότι όλοι οι πολίτες μπορούν να το παρακολουθήσουν χωρίς αντίτιμο, απολαμβάνοντας τις θεαματικές μονομαχίες των υψηλού επιπέδου ποδηλατών που θα έρθουν και στη χώρα μας.
  • Και εκπαιδευτικό, διότι έχουμε ετοιμάσει πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων, τις οποίες θα δείτε στη συνέχεια, με στόχο την ενίσχυση της ποδηλατικής συνείδησης των πολιτών, σε μια εποχή, που επιτάσσει κάθε ενέργειά μας να αφήνει θετικό οικολογικό αποτύπωμα.

 

Και φυσικά, δίνουμε μεγάλη έμφαση και στα Άτομα με Αναπηρία. Ξέρετε, μια βόλτα με ποδήλατο για τα Άτομα με Αναπηρία, δεν αποτελεί πια απαγορευμένο καρπό.

Αντιθέτως, έχουμε χρέος, μέσα από αυτή τη σπουδαία διοργάνωση, να σηματοδοτήσουμε την αλλαγή νοοτροπίας προς την κατεύθυνση της χρήσης ποδηλάτου αλλά και της προσβασιμότητας των ΑμεΑ σε εναλλακτικά μέσα μετακίνησης.

η διεκδίκηση και η φιλοξενία μεγάλων διοργανώσεων δεν είναι μια ευκαιριακή επιλογή. Αποτελεί μια στρατηγική απόφαση της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, διότι πρόκειται για την καλύτερη επένδυση στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας της χώρας μας.

Η φιλοξενία μεγάλων διοργανώσεων αποτελεί το καλύτερα επενδυμένο κεφάλαιο για την τουριστική προβολή της Ελλάδας, διότι συμβάλει στην ενίσχυση των τοπικών οικονομιών.

Η φιλοξενία μεγάλων διοργανώσεων στέλνει επίσης, σπουδαία κοινωνικά μηνύματα, επικοινωνώντας δράσεις κοινωνικής ευαισθητοποίησης.

Θυμίζω τις δράσεις οδικής ασφάλειας, που ξεκίνησαν με τη διοργάνωση του Ράλλυ Ακρόπολις. Πλέον πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει και η ποδηλασία σε αυτές τις δράσεις.

Για την πρώτη φορά νομοθετική καθιέρωση του εθελοντισμού με τον Νόμο 4908/2022:

Θα εστιάσουμε ακόμα περισσότερο στον εθελοντισμό στον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο, δίνοντας έμφαση στην ορθή εκπαίδευση των εθελοντών, ώστε να αποτελέσουν έναν πολύτιμο κρίκο της αλυσίδας της επιτυχίας της διοργάνωσης.

Πιστεύουμε στον εθελοντισμό. Μετά από 17 χρόνια, από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και την τεράστια επιτυχία της συμμετοχής των εθελοντών, αναγνωρίζουμε τον πολύτιμο ρόλο τους. Δημιουργούμε Μητρώο Αθλητικών Εθελοντών με τον πρόσφατο νόμο 4908/2022, που ψηφίσαμε. Έτσι οι εθελοντές έχουν αναγνώριση της συμβολής τους, βελτίωση και συνεχή συμμετοχή σε αθλητικά γεγονότα.

Ο εθελοντισμός δίνει πνοή, δίνει χρώμα στις αθλητικές δραστηριότητες. Συνδέεται με έννοιες μοναδικές, όπως η προσφορά, η ανιδιοτέλεια και το φιλότιμο. Ο εθελοντής πλέον έχει τη θέση που πραγματικά του αξίζει σε μια αθλητική διοργάνωση.

 

Για την τηλεοπτική κάλυψη του ΔΕΗ Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου:

«Η τηλεοπτική κάλυψη του αγώνα θα γίνει από τηλεοπτικούς σταθμούς μεγάλου κύρους και στις πέντε ηπείρους.

Η Ευρώπη θα βλέπει Ελλάδα μέσα από τους τηλεοπτικούς σταθμούς που: είναι μέλη της European Broadcasting Union, ενώ το τηλεοπτικό σήμα θα φτάσει:

  • στη Μέση Ανατολή,
  • στη Νέα Ζηλανδία,
  • στην Αυστραλία,
  • στην Ιαπωνία,
  • στην Κίνα,
  • στη Νοτιοανατολική Ασία,
  • στην Ινδία,
  • στη Νότια Αφρική, καθώς και
  • στη Βόρεια και Νότια Αμερική.

 

Σε αυτήν την σημαντική μας προσπάθεια δεν είμαστε μόνοι».

 

Για τη μεγάλη συνεργασία με τη ΔΕΗ και τους υπόλοιπους χορηγούς:

«Συνεργάτης και πολύτιμος αρωγός είναι η ΔΕΗ.

Η πρωτοπόρος εταιρεία ενέργειας της χώρας που μπήκε στη νέα εποχή, βασισμένη στη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Η περιβαλλοντική διάσταση είναι ενσωματωμένη σε κάθε πλευρά της στρατηγικής της ΔΕΗ και μέλημά της είναι ο εκσυγχρονισμός και η βελτίωση των συνθηκών σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Από σήμερα, λοιπόν, ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος της Ελλάδας «εξηλεκτρίζεται» -θα έλεγα- και ονομάζεται ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας.

Κατ’ ουσία, με τη διοργάνωσή του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου και τη συνέργεια πέντε Περιφερειών και δεκάδων Δήμων, κερδίζουμε ένα στοίχημα αθλητικής αποκέντρωσης, δημιουργώντας ένα αγωνιστικό γεγονός, που λειτουργεί πολυεπίπεδα για τις τοπικές κοινωνίες.

Στο πλευρό μας, εκτός από τη ΔΕΗ, θα είναι κι άλλοι σπουδαίοι χορηγοί. Τους ευχαριστούμε, διότι αυτή η στήριξη, εκτός από διαχρονική, αποτελεί απόδειξη της εμπιστοσύνης τους.

Εμπιστοσύνη στην νέα εποχή που έχει ξεκινήσει για τον ελληνικό αθλητισμό.

Εμπιστοσύνη στη χώρα, η οποία μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλα γεγονότα.

Καλωσορίζουμε λοιπόν στο χορηγικό πελοτόν του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας τους χορηγούς των φανελών:

  • την εταιρεία ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ,
  • την εταιρεία BETSSON,
  • τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού.

Πολύ σημαντικοί χορηγοί του αγώνα:

  • την εταιρεία X-TREMESTORES,
  • την εταιρεία ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ Α.Ε.,
  • την τράπεζα ATTICABANK,
  • την εταιρεία JEEP,
  • και βέβαια την εταιρεία ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ,

Για την συνεργασία με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης:

«Φυσικά, πολύτιμοι αρωγοί και συν-διοργανωτές είναι και η τοπική αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού:

  • Η Περιφέρεια Ηπείρου
  • Η Περιφέρεια Θεσσαλίας
  • Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
  • Η Περιφέρεια Αττικής
  • Η Περιφέρεια Κρήτης

Επιπλέον και πάρα πολλοί συνδιοργανωτές Δήμοι από τους οποίους θα διέλθει το Peloton:

  • Δήμος Ιωαννιτών,
  • Δήμος Καρδίτσας,
  • Δήμος Λάρισας,
  • Δήμος Τυρνάβου,
  • Δήμος Μετεώρων,
  • Δήμος Δελφών,
  • Δήμος Χανίων,
  • Δήμος Αγ. Νικολάου Λασιθίου,
  • Δήμοι του Ρεθύμνου,
  • Δήμος Ηρακλείου και
  • Δήμος Φαιστού».

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς, μίλησε με την ιδιότητα του Υπουργού αλλά δεν ξέχασε αυτή του λάτρη της ποδηλασίας.

«Ο Λευτέρης Αυγενάκης ήρθε για να φέρει τη βροχή που περίμενε η ανομβρία στον χώρο της ποδηλασίας στη χώρα. Δημιουργεί με αυτή την διοργάνωση μία υψηλού επιπέδου ευκαιρία για την χώρα μας σε κάθε επίπεδο. Η υπεραξία θα φανεί μακροπρόθεσμα, τόσο αθλητικά όσο και σε οικονομικό επίπεδο.

Κάθε φορά που ένας συμπολίτης μας επιλέγει να μετακινηθεί αθόρυβα και καθαρά έχουμε μια μικρή νίκη απέναντι στην κλιματική κρίση που ομολογουμένως επελαύνει. Την αγάπη για το ποδήλατο και την επιλογή της καθαρής μετακίνησης θέλουμε να εμφυσήσουμε με τον Ποδηλατικό Γύρο της Ελλάδας.

Βέβαια θα ήθελα να μιλήσω όχι μόνο ως Υφυπουργός ΠΕΝ αλλά ως ποδηλάτης και να εξομολογηθώ από καρδιάς ότι οι πιο συγκινητικές εικόνες είναι εκείνες των ίδιων των ποδηλατών,  που προτιμάνε να ιδρώνουν στη σέλα παρά στη θέση του οδηγού ή του συνοδηγού μέσα σε ένα αυτοκίνητο που έχει μετατραπεί σε θερμοκήπιο και για ώρες προσπαθεί να μην τρακάρει στον προφυλακτήρα του μπροστινού και των αθλητών της ποδηλασίας που καταφέρνουν να τερματίσουν.

Θα είμαστε όλοι στα Γιάννενα, στην πατρίδα μου να τους υποδεχθούμε με μια μεγάλη γιορτή».

 

Από την πλευρά της η Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων και επικοινωνίας της ΔΕΗ, κ. Σοφία Δήμτσα τόνισε

 

“Η ΔΕΗ τα τελευταία δυόμισι χρόνια έχει θέσει τη βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο της επιχειρηματικής της δραστηριότητας μέσα από το σχέδιό μας για την απόσυρση των ρυπογόνων λιγνιτικών μονάδων, την πλήρη ψηφιοποίηση των λειτουργιών μας, τη δημιουργία του μεγαλύτερου δικτύου δημόσια διαθέσιμων φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων, τη δημιουργία του πρώτου φεστιβάλ ηλεκτρικών ποδηλάτων ΔΕΗ e-bikefestival. Με το ΔΕΗ International Tour of Hellas η ΔΕΗ αγκαλιάζει και τη συμβατική ποδηλασία θέλοντας να στείλει το μήνυμα ότι η διάδοση της χρήσης του ποδηλάτου είναι σήμερα πιο επιβεβλημένη από ποτέ. Η ανάπτυξη της ποδηλασίας συμβάλλει στη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου, στη δημιουργία πράσινων διαδρόμων για την προστασία της βιοποικιλότητας, στην ασφαλέστερη μετακίνηση όλων των τύπων ποδηλατών, στη βελτίωση της δημόσιας υγείας και στην αύξηση των καθημερινών ευκαιριών για άσκηση και κίνηση. Η ποδηλασία είναι η κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη, που ενσωματώνει την προστασία του περιβάλλοντος, την ασφάλεια, την οικονομική ανάπτυξη και τη γενική ευημερία”.

Στο ίδιο μήκος κλίματος κινήθηκαν και οι κ.κ.

Κώστας Σταματάκης, Διευθυντής Μάρκετινγκ ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ

Θάνος Μαρίνος, Διευθύνων Σύμβουλος Betsson Ελλάς

 

Από την πλευρά της CyclingGreece, ο πρόεδρος της Γιώργος Λεβεντάκης εξήρε την αποφασιστικότητα του κ. Αυγενάκη να εμμείνει και να επιμείνει στην υλοποίηση ενός τόσο απαιτητικού αθλητικού γεγονότος, ευχαριστώντας τον θερμά για το εγχείρημα.

«Ένα μήνα πριν την έναρξη του αγώνα, μια ομάδα άοκνων και επαγγελματιών, ο καθένας στον χώρο του δουλεύουν με ένα στόχο. Την επιτυχή επιτέλεση αυτού του μεγάλου εγχειρήματος.

HCyclingGreece έχει νονό. Ο Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας στη νέα του διάσταση, έχει από πίσω του έναν οραματιστή. Και στις 2 περιπτώσεις, αυτός δεν είναι άλλος, από τον Υφυπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη».

 

Την ταυτότητα του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας περιέγραψε ο Διευθυντής Αγώνα, Βλαδίμηρος Πέτσας

 

  • 19 Επαγγελματικές ομάδες – 2 Εθνικές ομάδες
  • Ανάμεσά τους η TrekSegafredo από το κορυφαίο επίπεδο
  • 147 αθλητές

Τα ετάπ επιγραμματικά

  • 1oετάπ: Ηράκλειο-Ρέθυμνο-Χανιά 190,1χμ (27/4/2-2022)
  • 20 ετάπ: Αθήνα (ΟΑΚΑ-Μαρούσι) – Ιτέα 165,0χμ (28/4/2022)
  • 30ετάπ:STAGE: Δελφοί – Λαμία – Καρδίτσα, 172,5χμ (29/4/2022)
  • 40ετάπ: Καρδίτσα-Λίμνη Πλαστήρα-Λάρισα 174,0χμ (30/04/2022)
  • 50ετάπ: Μετέωρα (Καλαμπάκα) – Ιωάννινα, 154,5χμ 1/05/2022

Ο Διευθυντής των Παράλληλων Εκδηλώσεων Θάνος Γεωργίου, τόνισε το σημαντικό έργο που επιτελούν οι Παράλληλες Δράσεις.

«Περισσότεροι από 1.000.000 πολίτες σε 14 πόλεις εκκινήσεων, τερματισμών και διέλευσης, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την ένταση του αγώνα και πάνω από 150 συνολικά παράλληλες εκδηλώσεις.

Βασικοί σταθμοί ,το Ηράκλειο, ο Αγιος Νικόλαος, το Ρέθυμνο και τα Χανιά στην Κρήτη, το φιλόξενο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών με το ξεχωριστό ΔΕΗ Ο.Α.Κ.Α bikeFestival, η ΙΤΕΑ, οι Δελφοί, ο Θεσσαλικός κάμπος με την Καρδίτσα, τον Τύρναβο, το Κιλελέρ και την Λάρισα και τέλος τα Μετέωρα με τα μαγευτικά Ιωάννινα θα συνθέσουν το εντυπωσιακό puzzle των αποκεντρωμένων εκδηλώσεων».

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν και οι Περιφερειάρχες

  • Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης
  • Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός
  • Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός

Καθώς οι αντιπεριφερειάρχες

  • Αττικής Λουκία Κεφαλογιάννη
  • Κρήτης Νίκος Συριγωνάκης

Καθώς και ο Ευγένιος Βασιλικός, β’αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων

Τέλος ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, Βασίλης Διαμαντόπουλος είπε μεταξύ άλλων:

«Η αναβίωση του Διεθνή Γύρου Ελλάδος σηματοδοτεί την είσοδο του αθλήματος σε μία νέα εποχή για την χώρα μας. Ως εκπρόσωπός της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, θέλω να πιστεύω ότι εκφράζω όλους όσους αγαπούν το ποδήλατο, θα κάμουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διαφυλάξουμε, και να μεταβιβάσουμε στη νέα γενιά τα εφόδια που της παρέχει μία διοργάνωση τόσο υψηλού επίπεδου. Με απώτερο σκοπό την αύξηση της δημοτικότητας του ποδηλάτου στην Ελλάδα και την μέγιστη δυνατή διείσδυσή του στην καθημερινότητα της κοινωνίας.

Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη για την αποφασιστικότητα που έδειξε από την πρώτη στιγμή για την υλοποίηση του συγκεκριμένου ονείρου όλων των φίλων της ποδηλασίας. Αλλά και την αδιάκοπη προσπάθειά του για το τέλειο αποτέλεσμα σε οργανωτικό επίπεδο. Φυσικά, ιδιαίτερη μνεία χρήζουν σε όλα τα μέλη της CyclingGreece, που εργάζονται νυχθημερόν για την αποπεράτωση της διοργάνωσης».

Το «παρών» στη λαμπερή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Ποδηλατόδρομιο ήταν και ο Υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, Αιμίλιος Περδικάρης, εκπρόσωποι θεσμικών αθλητικών φορέων και σύσσωμη η ποδηλατική οικογένεια.