HomeHomeSliderΚΥΠΕΛΟ ΔΡΟΜΟΥ Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ. «ΑΝΑΒΑΣΗ ΧΟΡΤΙΑΤΗ 2022»

ΚΥΠΕΛΟ ΔΡΟΜΟΥ Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ. «ΑΝΑΒΑΣΗ ΧΟΡΤΙΑΤΗ 2022»

Ο Διονύσης Δούζας του Π.Ο. ΠΑΤΡΩΝ νικητής της Ανάβασης
« Χορτιάτη -Αναστάσιος Παναγιωτίδης»
Λίγες μόνο ημέρες πέρασαν από την εξόδιο ακολουθία του Βετεράνου Διεθνή Πρωταθλητή Ελλάδος, Αναστάσιου Παναγιωτίδη, που έχασε την μάχη με την επάρατη νόσο μετά από πολύμηνη νοσηλεία του σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Ο Πρόεδρος Παύλος Παπαδόπουλος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ. μετά από κοινή απόφαση έδωσαν το όνομα του Αναστάσιου Παναγιωτίδη στην Ιστορική Ποδηλατική Ανάβαση Χορτιάτη, η οποία κλείνει και την αγωνιστική χρονιά των αναγνωρισμένων σωματείων της Ένωσης Μακεδονίας & Θράκης.

Προπονητής- αθλητής για πάντα! Τάσος Παναγιωτίδης & Ιωάννης Φωτίου στην εκκίνηση κάποιου αγώνα.

Ο αγώνας πήρε εκκίνηση μπροστά από το μνημείο του Λευκού Πύργου, από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωσταντίνο Ζέρβα. Ο κ. Δήμαρχος αφού εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του εκλιπόντος «Αναστάσιου Παναγιωτίδη» εν συνεχεία, εξήρε, το έργο της Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας & Θράκης, η οποία ακόμη και κατά την διάρκεια της πανδημίας δεν έπαψε να προάγει το άθλημα της ποδηλασίας, το οποίο για την πόλη της Θεσσαλονίκης, αποτελεί εναλλακτικό τρόπο ζωής! Ο κ. Ζέρβας μίλησε για το νέο Ρόλο του Δήμου στην ανάπτυξη της ποδηλασίας, ο οποίος για ακόμη μια χρονιά στήριξε και θα στηρίζει στο μέλλον κάποιους από τους μεγαλύτερους αγώνες της Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ.
Ο κ. Ζέρβας δεν παρέλειψε να φωτογραφηθεί στην αψίδα εκκίνησης με φόντο τους ποδηλάτες που λάβανε μέρος στην ιστορική ανάβαση Χορτιάτη, δίπλα ακριβώς από το μπάνερ που έφερε την εικόνα του «Αναστάσιου Παναγιωτίδη».
Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Παύλος Παπαδόπουλος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον κ. Δήμαρχο, αναφέρθηκε στην αθλητική σταδιοδρομία του αείμνηστου Αναστάσιου Παναγιωτίδη, ο οποίος άφησε το δικό του αθλητικό αποτύπωμα στο άθλημα της ποδηλασίας.
Η διαδρομή του αγώνα ξεκίνησε εμπρός από το πλακόστρωτο του Λευκού Πύργου και μέσω της οδού Λαγκαδά οι ποδηλάτες ακολούθησαν την κλασσική διαδρομή της παραλίμνιας Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Καβάλας. Φτάνοντας στο χωριό Άγιος Βασίλειος, ξεκινούσε και το δυσκολότερο τμήμα του αγώνα, ένα ανηφορικό τμήμα με κλίση 18% όπου δοκίμασε στο έπακρο τις δυνάμεις όλων. Τα βάσανα όλων δεν τελείωσαν εκεί παρά συνεχίστηκαν, μέσα στο χωριό Χορτιάτης, και ολοκληρώθηκε στο πάρκο κεραιών, όπου τερματίζει και η δημόσια οδός. Στον αγώνα συμμετείχαν αθλητές οι οποίοι ανήκουν σε ομάδες της δυνάμεως της Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας και Θράκης οι οποίες είναι εγγεγραμμένες στο Μητρώο της Γ.Γ.Α.
Νικητής με διαφορά στην κατηγορία αντρών, για 2η συνεχή χρονιά ο αθλητής του Π.Ο. ΠΑΤΡΩΝ Διονύσιος Δούζας με χρόνο 1:49.08, ο οποίος βρέθηκε σε καλή ημέρα, πίεσε στον αγώνα, και έτσι κατάφερε να τερματίσει στην 1η θέση. Στιγμές αργότερα δεν έκρυψε την χαρά του κατά την ώρα απονομής των επάθλων. Στην 2η και με μικρή διαφορά τερμάτισε ο αθλητής του ΒΑΟ και μαθητής του Αναστάσιου Παναγιωτίδη, Κωτούλας Ερατοσθένης, αφήνοντας στην 3η τον ομόσταυλο του Γλαβίνα Γιώργο, επίσης μαθητή του εκλιπόντος.
Στους masters B ο αθλητής Τσακμάκης Ιωάννης από τον ΠΗΓΑΣΟ ΞΑΝΘΗΣ τερμάτισε στην 1η θέση αφήνοντας την 2η στον Ανδρέα Μυριοφύτου από τον ΑΕΡΩΠΟ ΕΔΕΣΣΗΣ, και την 3η στον Ιωάννη Φωτίου μαθητή και συναθλητή του Αναστάσιου Παναγιωτίδη, ο οποίος αγωνίζεται και στο εξωτερικό.
Στην κατηγορία sportive νικητής αναδείχθηκε ο Χάρης Παπουνίδης από τα Χίλια Δέντρα, στην 2η θέση τερμάτισε ο Πανταζής Βασίλειος από την ΑΣ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ, και στην 3η ο Ντάγκας Δημοσθένης επίσης από τα ΧΙΛΙΑ ΔΕΝΤΡΑ.
Οι απονομές Επάθλων έλαβε χώρα δίπλα στον χώρο του τερματισμού.
Για το Γραφείο Τύπου
Tzertzevelis Pantelis
tzertzevelis@gmail.com