HomeΑνακοινώσεις προς ΣωματείαΕτήσια Εκδήλωση Βράβευσης Αθλητών / Αθλητριών 2015

Ετήσια Εκδήλωση Βράβευσης Αθλητών / Αθλητριών 2015

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

7 Φεβρουαρίου 2016 

Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή – Ε.Ο.Ε

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Εκδήλωση Βράβευσης Αθλητών / Αθλητριών 2015 το απόγευμα της 7ης Φεβρουαρίου στο πανέμορφο αμφιθέατρο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ.

Παρά τις δυσκολίες μετακίνησης λόγω των αποκλεισμών του οδικού δικτύου, στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν πολλοί Πρωταθλητές και Πρωταθλήτριες της ποδηλασίας αλλά και επίσημοι από τον χώρο του αθλητισμού, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της πολιτικής αλλά και εκπρόσωποι των χορηγών της Ομοσπονδίας.

Η βραδιά, ήταν αφιερωμένη στους πρωταγωνιστές της Ελληνικής Ποδηλασίας, τους αθλητές και τις αθλήτριες που διακρίθηκαν το 2015, τόσο στον Ελληνικό όσο και στο  Διεθνή χώρο με κεντρική παρουσιάστρια την αθλητική δημοσιογράφο κα Κα. Ζέτα Θεοδωρακοπούλου.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, κ. Θανάσης Τερζής, ό οποίος έκανε μία ιστορική αναφορά στους μεγάλους αθλητές που διαχρονικά προσέφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν διακρίσεις στο άθλημα.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις 2 μεγάλες διοργανώσεις που έκανε η Ομοσπονδία και τα οφέλη που αποκόμισε η ποδηλασία από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πίστας Νέων Ανδρών, Νέων Γυναικών, Εφήβων και Νεανίδων και το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας, πού στέφθηκαν από απόλυτη οργανωτική επιτυχία.

Επίσης έκανε αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το άθλημα λόγω περικοπής κρατικών κονδυλίων προς τον αθλητισμό με αποτέλεσμα την δυσκολία διοργάνωσης ακόμα και των πρωταθλημάτων.

Στο σημείο αυτό απευθύνθηκε προς τους εκπροσώπους της Τοπικής αυτοδιοίκησης και ζήτησε την συνεργασία και συνδρομή τους, αναλαμβάνοντας μέρος του κόστους των διοργανώσεων και παράλληλα να προβάλουν τις περιοχές τους.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρος Καπράλος που εστίασε στα προβλήματα πού βιώνει η Ε.Ο.Ε. ειδικά σε μία τέτοια χρονική στιγμή όπως είναι αυτή της Ολυμπιακής πορείας για το Ρίο και στην προσπάθεια των αθλητών ποδηλασίας να προκριθούν στο Ρίο μέσα σε ένα πολύ δύσκολο οικονομικό περιβάλλον.

Μετά στο βήμα ανέβηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ κος Γεώργιος Πατούλης ό οποίος αναφέρθηκε στην διαχρονική συνεργασία του Δήμου με την Ε.Ο.Ποδηλασίας και εστίασε στην άψογη συνεργασία του Δήμου Αμαρουσίου με την ομοσπονδία στην διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Πίστας Νέων Ανδρών, Νέων Γυναικών, Εφήβων και Νεανίδων.

Επίσης αναφέρθηκε στις αθλητικές και κοινωνικές εκδηλώσεις του Δήμου με θέμα το ποδήλατο, τις θετικές επιπτώσεις του αθλήματος στην υγεία των κάτοικων και στην δημιουργία ποδηλατοδρόμων στον Δήμο.

Τέλος κάλεσε τον Δήμαρχο Ν. Ηρακλείου κο Νίκο Μπάμπαλο πού ήταν παρών στην εκδήλωση να συνεργαστούν σαν όμοροι δήμοι με την ομοσπονδία για την διοργάνωση από κοινού ποδηλατικών δράσεων.

Μετά το τέλος της ομιλίας του Δημάρχου, ο Πρόεδρος της ΕΟΠ απένειμε Τιμητική Πλακέτα για στον στον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γεώργιο Πατούλη, για την προσφορά του στην Ποδηλασία.

Ακολούθησε η διαδικασία των Βραβεύσεων όλων των Πρωταθλητών και Πρωταθλητριών όλων των ηλικιακών κατηγοριών (από Μίνι έως και Μάστερς) όλων των αγωνισμάτων και ομαδικών αγωνισμάτων της χρονιάς του 2015 (56 βραβεύσεις σε σύνολο).

Στο πλαίσιο των Τιμητικών Διακρίσεων, η Ομοσπονδία απένειμε Πλακέτες στους παρακάτω που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, αναγνωρίζοντας την προσφορά, υποστήριξη  και βοήθεια τους στις διάφορες διοργανώσεις και στις εθνικές ομάδες της ομοσπονδίας

 

ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Στον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γεώργιο Πατούλη

Στον Δήμαρχο Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ κ. Νίκο Μπάμπαλο

Στον δημοσιογράφο – ΣΚΑΙ TV κ. Δημήτρη Πιτταρά

Στην EUROPALSO – την πλακέτα παρέλαβε η κα Μεγαλοοικονόμου – Νάκου Ελένη Διευθύντρια Σπουδών της   EUROPALSO

Στην MINOAN LINES – την πλακέτα παρέλαβε ο Διευθύνων σύμβουλος κος Μανιαδάκης Αντώνιος, συνοδευόμενος από την κα Αποστολίδη Κατερίνα επικεφαλή Επικοινωνίας της Μινόαν.

Στον Δανιήλ Τσούμα – ELECTRIC REY BY HELMA
Τέλος η Ομοσπονδία απένειμε Τιμητικές Πλακέτες σε δύο μεγάλες δόξες της Ελληνικής ποδηλασίας, αναγνωρίζοντας την προσφορά τους στο άθλημα, από πολλών ετών έως και σήμερα.

Στον Πάρη Τσαφαντάκη και Κώστα Μητσάκη

Πλην των παραπάνω βραβευθέντων την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και οι :

κα Κατερίνα Μονογιού Υποψήφια Βουλευτή Κυκλάδων ΝΔ, κος Χρήστος Ματσόλας εκπρόσωπος Ευρωπαϊκής Πίστης, κος Πέτρος Συναδινός Πρόεδρος Ομοσπονδίας Τοξοβολίας, κος Κώστας Σιάχος, κος Δημήτρης Κοσμίδης  Πρόεδρος Ποντιακού Συλλόγου Αμαρουσίου και αρκετοί δημοσιογράφοι.

Η εκδήλωση έκλεισε με την καθιερωμένη κοπή της πίτας με το φλουρί να αντιπροσωπεύει δωροεπιταγή της εταιρείας ELECTRIC REY BY HELMA.

VIDEO