HomeΝέα - ΕνημερώσειςΚλιμάκιο της Εθνικής ορεινής προετοιμάσθηκε στην Δημητσάνα

Κλιμάκιο της Εθνικής ορεινής προετοιμάσθηκε στην Δημητσάνα

Στην Δημητσάνα Αρκαδίας βρέθηκε για ένα 5ήμερο, ένα κλιμάκιο της Εθνικής ομάδας ορεινής ποδηλασίας Ήταν μια ευκαιρία για να βρεθούν μαζί οι αθλητές και αθλήτριες, με το νέο ομοσπονδιακό προπονητή Στέφανο Λυραντωνάκη, ενώ το παρών έδωσε και ο έφορος της Εθνικής Γιάννης Παττές.

Στην προετοιμασία συμμετείχαν τέσσερις αθλητές, οι Ορφέας Συρίγος, Ηλίας Τσορτουκτσίδης, Παναγιώτης Λαβδάκης, Βασίλης Ζιάκας και δύο αθλήτριες η Βαρβάρα Φασόη και η Δανάη Στρουμπούλη, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν και να προπονηθούν στις πραγματικά υπέροχες διαδρομές της πανέμορφης περιοχής της Δημητσάνας, περιοχή με μεγάλο τουριστικό, ιστορικό, αρχαιολογικό και θρησκευτικό ενδιαφέρον.

«Ήταν μια ευκαιρία να γνωριστούμε καλύτερα και να κάνουμε ένα σωστό ξεκίνημα της χρονιάς. Είδαμε την αγωνιστική κατάσταση όλων, κάναμε συζητήσεις και ανταλλάξαμε απόψεις για ποδηλατικά θέματα και βάλαμε τους μακροπρόθεσμους και βραχυπρόθεσμους ατομικούς στόχους για κάθε αθλητή».

Ο νέος ομοσπονδιακός της ορεινής 41χρονος Στέφανος Λυραντωνάκης συνέχισε: «Ενημέρωσα τους αθλητές για τον αγωνιστικό σχεδιασμό της Εθνικής, όπως και για τα κριτήρια επιλογής και φυσικά τους στόχους. Μια νέα αγωνιστική χρονιά ξεκινάει και οι αθλητές μας έχουν την δυνατότητα να σταθούν με αξιώσεις και να διακριθούν. Θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε μια καλή χρονιά. Στην Δημητσάνα κάναμε ένα καλό ξεκίνημα, κάτω από πολύ καλές συνθήκες».

 Από την πλευρά του ο Γιάννης Παττές συμπλήρωσε: «Ήταν πράγματι ένα πολύ θετικό 5ήμερο προετοιμασίας για την Εθνική μας. Ξεκινάει μια ακόμα αγωνιστική χρονιά στην οποία πιστεύω ότι η ορεινή θα συνεχίσει να φέρνει επιτυχίες και μετάλλια στην ελληνική ποδηλασία. Ευχαριστώ όλους όσους μας φιλοξένησαν».

 Το κλιμάκιο της Εθνικής ορεινής ποδηλασίας βρέθηκε στην Δημητσάνα, προσκαλεσμένη του Δήμου Γορτυνίας Αρκαδίας, ο οποίος κάλυψε τα έξοδα διαμονής, ενώ τα υπόλοιπα έξοδα κάλυψαν τοπικοί επιχειρηματίες. Ο συντονιστής όλων των ενεργειών Βαγγέλης Χαραλαμπόπουλος (Dimitsanapaths) δήλωσε σχετικά: «Προσπαθήσαμε και νομίζω ότι τα καταφέραμε ώστε η Εθνική να έχει ένα γεμάτο και καλό 5ήμερο προετοιμασίας. Ο Δήμος και προσωπικά ο Δήμαρχος Γιάννης Γιαννόπουλος αλλά και οι επιχειρηματίες της περιοχής κάναμε ότι μπορούσαμε περισσότερο».

Η Εθνική ομάδα της ορεινής, στην παραμονή της στην Δημητσάνα, είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής, για την προβολή του αθλήματος, αλλά και το Δήμο Γορτυνίας, έχοντας συνάντηση με τον Δήμαρχο και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.