HomeHomeSliderΗ Ε.Ο.Π. ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Η Ε.Ο.Π. ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Η Ελληνική ομοσπονδία ποδηλασίας έδωσε το παρών στην Ολυμπιακή εβδομάδα στα Σχολεία, η οποία έλαβε χώρα στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, και απευθυνόταν σε τρείς ηλικιακές κατηγορίες μαθητών/τριών: 6-8 ετών (Δημοτικό), 9-12 ετών (Δημοτικό), 13-15 ετών (Γυμνάσιο).

Η Ε.Ο.Π. συμμετείχε με την πίστα δεξιοτεχνίας η οποία θεματικά είναι αφιερωμένη στους 17 στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.  Στο πρόγραμμα έγινε ενημέρωση σε 3 τάξεις Γυμνασίων σχετικά με το Άθλημα της ποδηλασίας, από τον Ομοσπονδιακό Προπονητή Φώτη Ζέγλη και τα μέλη της Επιτροπής Ανάπτυξης της Ε.Ο.Π. Στην μεγάλη γιορτή του Ολυμπισμού βρέθηκε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Βασίλης Διαμαντόπουλος, ο οποίος συνομίλησε με τα παιδιά τους Προπονητές, και τα μέλη της επιτροπής Ανάπτυξης η οποία ήταν παρούσα και συμμετείχε στην γιορτή του αθλητισμού στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.. Τα ποδήλατα που χρησιμοποίησαν οι μαθητές των Σχολείων για την διαπέραση των εμποδίων ήταν μάρκας Scott, ευγενική χορηγία της εταιρείας Ideal.

Οι βασικοί άξονες ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης των μαθητών/τριών στην Ολυμπιακή εβδομάδα είναι:

  • Αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες
  • Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες
  • Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004
  • Ολυμπιακά Ιδεώδη – ηθικά ζητήματα

Με βάση τις παραπάνω θεματικές ενότητες το βασικό σύνθημα της Ολυμπιακής Εβδομάδας για το σχολικό έτος 2022-2023 είναι: «Γνωρίζω τα Ολυμπιακά αθλήματα – μαθαίνω για τη βιωσιμότητα και τον υγιεινό τρόπο να ζεις».

Το πρόγραμμα «Ολυμπιακή Παιδεία – 3η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία» υλοποιείτε από την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝΟΑ), σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του ΥΠΑΙΘ, με τις προϋποθέσεις που ορίζονται στο με αρ. πρωτ. 693/Δ5/04.01.2023 έγγραφο «Έγκριση υλοποίησης του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ολυμπιακή Παιδεία – 3η Ολυμπιακή εβδομάδα στα Σχολεία», για το σχολικό έτος 2022-2023» και περιλαμβάνει:

Α) Διαδικτυακές συναντήσεις μέσω της πλατφόρμας zoom:

  1. Ζωντανή σύνδεση με το Μουσείο της Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας στην Ολυμπία.
  2. Ζωντανή σύνδεση με το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας.
  3. Ζωντανή σύνδεση με το Ολυμπιακό Μουσείο της Λωζάνης.
  4. Διαδικτυακές συζητήσεις με Ολυμπιονίκες και διακριθέντες αθλητές.
  5. Ολυμπιακές Αξίες και Βιωσιμότητα.
  6. Διατροφή και υγιεινός τρόπος να ζεις.
  7. Παρίσι 2024 και νέα αθλήματα.
  8. Ζωντανή σύνδεση με την Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας.