HomeHomeSliderΔΕΗ Τour of Hellas 2024: Καταχειροκροτήθηκε η Εθνική Ανδρών από την Θεσσαλονίκη μέχρι την Αθήνα

ΔΕΗ Τour of Hellas 2024: Καταχειροκροτήθηκε η Εθνική Ανδρών από την Θεσσαλονίκη μέχρι την Αθήνα

Κέρδισαν τις εντυπώσεις στον ΔΕΗ Tour of Hellas 2024 οι διεθνείς ποδηλάτες της Εθνικής Ανδρών

12ος στη γενική κατάταξη ο Περικλής Ηλίας

 

Δεν είναι λίγες οι χώρες και οι πόλεις ανά τον κόσμο, οι οποίες φιλοξενούν ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός μεγάλου βεληνεκούς προκειμένου να καταπολεμήσουν την εποχικότητα που διακατέχει τον τουρισμό, ενισχύοντας ταυτόχρονα τη φήμη τους και την εικόνα τους προς τα «έξω»!

Μπορεί ο φετινός ΔΕΗ International Tour of Hellas 2024,να μην ήταν κάποιο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ή Ολυμπιακοί αγώνες, εν τούτοις όμως, από όπου κι αν πέρασε, εκκινώντας από τη «νύφη του Θερμαϊκού» και καταλήγοντας μετά από 750km στο Στάδιο όπου έλαβαν χώρα οι πρώτοι Ολυμπιακοί αγώνες στον κόσμο, σκόρπισε το δικό του «άρωμα» και χαμόγελο, σε εκείνους που βρέθηκαν στις διαδρομές του και χειροκρότησαν τους 120 διεθνείς αναβάτες στο πέρασμά τους, αναδεικνύοντας έτσι και τους ανθρώπους που ζούνε στην Ελλάδα.

 

20, ήταν οι super ομάδες, πλαισιωμένες με κάποιους από τους καλύτερους ποδηλάτες στον κόσμο. Μεταξύ αυτών και η «αγαπημένη» του αθλήματος της ποδηλασίας δρόμου αντοχής, της Εθνικής Ελλάδος, με τη φανέλα της οποίας αγωνίσθηκαν, όχι μόνο έμπειροι αλλά και νέοι ποδηλάτες. Η συμμετοχή και των έξι αθλητών που απαρτίζανε το δυναμικό της, θεωρείται ιδιαίτερα επιτυχημένη.  Ναι! Οι αρχηγοί ήταν αστέρια στην κυριολεξία, και οι νεαροί της U23 κεραυνοί! Όλοι τους ένας και ένας! Κάθε μέρα μαρτυρούσε και έναν νέο μικρό άθλο, ο οποίος ολοκληρώνονταν, με την αγωνιστική συμβολή όλων των αναβατών, οι οποίοι για ακόμη μια φορά λειτούργησαν κάτω από πνεύμα ομαδικό.

Η εκπληκτική εμφάνιση που έκανε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής μας Περικλής Ηλίας, κατά τη διάρκεια της επίπονης ανάβασης στο όρος Βελούχι στο Βασιλικό 3ο etape, του Tour of Hellas, ήταν για πολλά Όσκαρ! Τα τελευταία 12.1km  ήταν αρκετά για να καθορίσουν τον νικητή του tour of Hellas 2024, αλλά και να αναδείξουν για ακόμη μια φορά τη «μαεστρία» που διέπει τον Περικλή Ηλία να επιτίθεται εκεί που οι άλλοι υποχωρούν! Το ανηφορικό τερέν με μέση κλίση 8.5% και ανώτατη 15.3% δεν στάθηκε εμπόδιο προκειμένου να δώσει μία από τις μεγαλύτερες μάχες στην αγωνιστική του καριέρα, και να τερματίσει στην 12η θέση του 3ου εταπ, και επίσης 12ος Γενικής, την οποία και διατήρησε μέχρι και την ολοκλήρωση του 5ου και τελευταίου εταπ, κερδίζοντας το χειροκρότημα όλων όσων έβλεπαν την ολοκλήρωση των προσπαθειών του.

Με full γκάζια, τερμάτισε 2 φορές στην 7η θέση ο «μικρός» Νικηφόρος Αρβανίτου, ο οποίος όπως δήλωσε στην ΕΡΑσπορ, ¨Ζει ένα όνειρο το οποίο έρχεται κοντά στην πραγματικότητα κάθε φορά που τερματίζει έναν μεγάλο διεθνή αγώνα. Στην Γενική κατάταξη της U23 φιγουράρει πλέον στην 17η θέση αναμένοντας τον επόμενο του αγώνα, τον οποίο αναμένει εναγωνίως».

Ομοίως και ο Εμιλιάνο Βίλα το νέο «αίμα» της Εθνικής Ομάδος, που ζει και αγωνίζεται στην Γαλλία, και ήθελε όσο τίποτε άλλο να αγωνιστεί με τη φανέλα της Εθνικής στο Tour of Hellas,αφήνοντας μάλιστα τις καλύτερες εντυπώσεις με τις μάχες που έδωσε κατά τη διάρκεια όλων των ετάπ. Ο Εμιλιάνο ολοκλήρωσε τον Ποδηλατικό Γύρο στην 54η θέση γενικής.

Ο πολύπειρος Πολυχρόνης Τζωρτζάκης  έδειξε την αξία του για ακόμη μια φορά, καθώς αγωνίστηκε με όλες τις δυνάμεις του και στα 5 εταπ του tour. Μάλιστα στο 2ο εταπ, αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα με τις ταχύτητες λόγο της βροχής, έχασε πολύτιμο χρόνο από το peloton,καθώς άλλαξε ποδήλατο, τον οποίο κατάφερε να μειώσει ολομόναχος και να βρεθεί στο κυρίως γκρούπ  τερματίζοντας μαζί τους στην Καρδίτσα.

Ο Μιλτιάδης Γιαννούτσος ήταν μέσα σε όλες τις εξελίξεις,, όλων των εταπ. Προσεκτικός, ιδιαίτερα δυναμικό και αρκετά διορατικός θα έλεγα λειτούργησε ομαδικά μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά της Εθνικής, και φάνηκε αρκετά και κατά τη διάρκεια του 5ου εταπ όπου τράβηξε για μία στροφή το peloton, λίγο πριν επιτεθεί ο Περικλής Ηλίας κυνηγώντας τους αποσπασμένους αθλητές. Τερματίζοντας δήλωσε χαρούμενος για την συμμετοχή του, και την άψογη διοργάνωση του tour of Hellas 2024, ευχαριστώντας όλους όσους βρέθηκαν στις διαδρομές του δίνοντας κουράγιο σε όλη την Ελληνική Ομάδα!

 

Ο Νίκος Δράκος τα έδωσε όλα για ακόμη μια φορά όπως συνηθίζει να κάνει όταν αγωνίζεται! Εκπληκτικός στα χρονόμετρα αλλά και στα τελικά sprint, στα οποία βίωσε καλά στο πετσί του τον όρο «κλείσιμο» χωρίς όμως να καταθέτει εύκολα τα όπλα του, διεκδίκησε μέχρι το πέρασμα της γραμμής τερματισμού το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και την συγκομιδή πολύτιμων βαθμών, οι οποίοι φάνηκαν ιδιαιτέρως χρήσιμοι, καθώς ολοκλήρωσε τον tour of Hellas στην 10η θέση της U23, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

 

International Tour of Hellas 2024 – 19th Edition – 5th stage – Athens – Athens 132 km – 18/05/2024 – Burgos – BH – photo Alessandro Perrone/SprintCyclingAgency©2024

Ξεχώρισε ο «ξενιτεμένος» Γιώργος Μπούγλας ο οποίος ανήκει, στη δύναμη της Εθνικής Ομάδας, και φέτος θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στους επερχόμενους Ολυμπιακούς αγώνες των Παρισίων, και αγωνίστηκε με την φανέλα του Πρωταθλητή Ελλάδας, και της Burgos BH στον ΔΕΗ tour of Hellas 2024. Ο Γιώργος Μπούγλας, έβγαζε «μάτια» στην κυριολεξία, όχι μόνο στο 5ο εταπ όπου τερμάτισε στην 4η θέση, μαζί με ένα πολυπληθές γκρούπ, αλλά σε όλα τα εταπ τα οποία κυνήγησε, συνεργαζόμενος με τον άλλο.. μεγάλο αναβάτη της Burgos BH, Αaron Gate ,νικητή του αναβιωμένου tour of Hellas 2022. Αμφότεροι, όχι μόνο έκαναν τη διαφορά, αλλά κατάφεραν να χαρίσουν στην ομάδα τους την 1η θέση στην Ομαδική κατάταξη επιβεβαιώνοντας έτσι την επιτυχία της συνταγής που τους ήθελε ομόσταυλους στην Ισπανική ομάδα.

Για να λειτουργήσει σωστά η Εθνική Ομάδα των Αντρών, χρειάστηκε η συμβολή κάποιων ανθρώπων εξειδικευμένων, όπως οι Ομοσπονδιακοί Προπονητές Νίκος Κουμπενάκης & Φώτης Ζέγκλης, ο σύνδεσμος των Ομοσπονδιακών Προπονητών Μιχάλης Φαραντάκης, ο Φυσιοθεραπευτής της Εθνικής Στέλιος Συκιάρης, ο Μηχανικός της Ομάδας Κώστας Παπαγεωργίου, και ο φροντιστής της ομάδας Φανούρης Κοστομανωλάκης.

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από το μεγαλύτερο ποδηλατικό γεγονός στη χώρα μας, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας κ. Βασίλης Διαμαντόπουλος. Ο Πρόεδρος Βρέθηκε στις εκκινήσεις και τους τερματισμούς των 5 εταπ του Tour, δίπλα στους 6 αθλητές της Εθνικής Ομάδας όπου, συνομίλησε μαζί τους, ακούγοντας με ιδιαίτερη προσοχή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθώς και τους στόχους που έχουν θέση ο καθένας τους ξεχωριστά για το υπόλοιπο της αγωνιστικής σαιζόν. Το παρόν στον ΔΕΗ tour of Hellas, έδωσαν τόσο η Γενική Γραμματέας της Ε.Ο.Π. κ. Σαμπρίνα Τβιτς Τσάκωνα, όσο και ο Πρόεδρος της επιτροπής Κριτών της Ε.Ο.Π. κ. Ιάκωβος Γεωργίου.

Αλυτάρχης του ΔΕΗ tour of Hellas 2024 ήταν και φέτος ο Βλαδίμηρος Πέτσας Διευθυντής της Ε.Ο.Π. και στην ηγεσία του ο Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της Ε.Ο.Π. και Πρόεδρος της Cycling Greece, κ. Γιώργος Λεβεντάκης ο οποίος, από την αρχή μέχρι το τέλος του διεθνή αγώνα είχε την υψηλή εποπτεία για την άρτια διοργάνωση του αγώνα. Ενεργό ρόλο στον ΔΕΗ Tour of Hellas, είχε και το μέλος του Δ.Σ. της Ε.Ο.Π. και Πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Δωδεκανήσου και του ΡΟΔΗΛΙΟΣ κ. Ιωάννης Παπασταματάκης, ο οποίος τα τελευταία χρόνια διοργανώνει με επιτυχία τον International Tour of Rhodes!

Ο ΔΕΗ International Tour of Hellas 2024 πλέον, πέρασε στο βιβλίο της ιστορίας της αγωνιστικής Ποδηλασίας, αναδεικνύοντας για ακόμη μια φορά όχι μόνο τις απίστευτες ομορφιές της χώρας μας, αλλά και τους ανθρώπους που ζούνε σε αυτήν! Μεταξύ αυτών και η  Εθνική Ομάδα Ποδηλασίας Δρόμου Αντρών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας!

Και του χρόνου Παλληκάρια με υγεία!