HomeHomeSliderΑσημένιος ολυμπιονίκης ο νικητής του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2023, Iúri Leitão

Ασημένιος ολυμπιονίκης ο νικητής του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2023, Iúri Leitão

Ελληνικό «χρώμα» η συμμετοχή του Πορτογάλου που είχε σημαντική υποστήριξη από ελληνικά χέρια!

Ο Iúri Leitão κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού στο Omnium γράφοντας ιστορία! Ο 26χρονος έγινε ο πρώτος ποδηλάτης από την Πορτογαλία που κατακτά μετάλλιο σε αγώνισμα της πίστας σε Ολυμπιακούς Αγώνες και μόλις ο δεύτερος συνολικά στο άθλημα της ποδηλασίας που ανεβαίνει στο βάθρο (πρώτος ο Sérgio Paulinho, ασημένιος στο αγώνισμα του δρόμου αντοχής το 2004 στην Αθήνα).
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νικητής του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2023, χρησιμοποίησε ειδικά κατασκευασμένο δίσκο από τον Γιώργο Βογιατζή και την ελληνική εταιρία Fidusa που εδρεύει στη Ρόδο!


Εξαιρετική εμφάνιση στο ίδιο αγώνισμα πραγματοποίησε και ο Aaron Gate, που κατέλαβε την 5η θέση. Ο νικητής του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2022, έκανε εξαιρετική εμφάνιση στον αγώνα των πόντων (τελευταίο σκέλος του Omnium), χάνοντας μόλις για 8 πόντους το χάλκινο μετάλλιο.
Όπως και στην περίπτωση του Leitão, έτσι και σε αυτή του Gate, υπήρξε ελληνική «μηχανική» συμμετοχή. Ο Νεοζηλανδός ποδηλάτης χρησιμοποιεί το 3d printed τιμόνι «Mythos» που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από τον Δημήτρη Κατσάνη και τη Metron Additive Engineering!