HomeΝέα - ΕνημερώσειςΑγωνιστικός σχεδιασμός του 2016

Αγωνιστικός σχεδιασμός του 2016

Συνάντηση στην Ε.Ο.Π. των Εφόρων Εθνικών Ομάδων, των Προπονητών και των Αποσπασμένων Τεχνικών Συμβούλων

Με πρωτοβουλία του Προέδρου της Ε.Ο.Π. Αθανασίου Τερζή, πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 14 Ιανουαρίου το απόγευμα, ευρεία συνάντηση στα γραφεία της ομοσπονδίας, με αντικείμενο τον αγωνιστικό σχεδιασμό του 2016.
Στην συνάντηση πού προήδρευσε ο Πρόεδρος της ομοσπονδίας, συμμετείχαν: ο Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής και ο Ταμίας της Ε.Ο.Π., ο Διευθυντής, οι Έφοροι Εθνικών Ομάδων Πίστας και ΜΤΒ, ο αρχι-προπονητής πίστας, ο προπονητής ΜΤΒ, και οι περισσότεροι αποσπασμένοι τεχνικοί σύμβουλοι.
Έγινε ευρεία αναφορά και ανάλυση των στόχων της ομοσπονδίας και έγιναν τοποθετήσεις και προτάσεις από όλους τους συμμετέχοντες κυρίως στα θέματα αγωνιστικού σχεδιασμού και προγραμματισμού των εθνικών ομάδων και της κοστολόγησης του προγραμματισμού αυτού.
Στην συνέχεια βάσει των παραπάνω και με βάση την ανάλυση των εφόρων και τις ανάγκες των προπονητών, έγινε ο καταμερισμός των ρόλων και των περιοχών ευθύνης καθενός από τους τεχνικούς συμβούλους.
Ο καταμερισμός αυτός είχε δύο βασικούς άξονες :
1.    Την καλύτερη δυνατή στελέχωση και λειτουργία των εθνικών ομάδων με στόχο τις διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο (Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, διεθνείς αγώνες, κλπ) με κορύφωση τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, και
2.    Την δημιουργία ανάπτυξης στις επόμενες, της Ελίτ, κατηγορίες (με προπονητικά κάμπ, ημερίδες, κύπελλα, συμμετοχές σε αγώνες στόχους κλπ) με στόχο την προετοιμασία και ανάδειξη νέων ταλέντων, που θα στελεχώσουν στο μέλλον τις Εθνικές Ομάδες.
Επίσης κρίθηκε αναγκαία η αναβάθμιση και υποστήριξη των σχολικών πρωταθλημάτων, ώστε αυτά να αποτελέσουν έναν ακόμα μοχλό ανάπτυξης της ποδηλασίας στις μικρές ηλικίες.
Η συνάντηση που έγινε σε άριστο κλίμα συνεργασίας (μιας και η πλειοψηφία των προπονητών και των τεχνικών συμβούλων είναι πρώην ολυμπιονίκες, πρωταθλητές και αθλητές με διακρίσεις, όλοι παλαιοί γνώριμοι με μεγάλη εμπειρία και γνώσεις στα θέματα ποδηλασίας) ολοκληρώθηκε με την αναφορά στην αναγκαιότητα συχνών τέτοιων συναντήσεων για την παρακολούθηση της υλοποίησης και προόδου του έργου που έχει αναλάβει ο καθένας.