HomeHomeSliderΆξιος ο Μπούγλας στη Ρόδο! Αποθέωση Μιλτιάδη νικητή του 3ου ΕΤΑΠ

Άξιος ο Μπούγλας στη Ρόδο! Αποθέωση Μιλτιάδη νικητή του 3ου ΕΤΑΠ

International Tour of Rhodes  3nd etape

Άξιος ο Μπούγλας! Αποθέωση Μιλτιάδη νικητή του 3ου ΕΤΑΠ του Γύρου Ρόδου.

Η Ρόδος χρωστούσε από πέρσι στον Ανδρέα Μιλτιάδη από την Κύπρο μια νίκη στον International Tour of Rhodes. Στον περσινό πρόλογο στην Φιλέρημο για μόλις ένα δευτερόλεπτο δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη από τον Γερμανό αθλητή Meiler. Φέτος όμως ήταν πιο τυχερός, καθώς 18 χιλιόμετρα πριν το τέλος, ήταν στο γκρούπ των προπορευόμενων 10 αθλητών, που μεταξύ τους είχαν διαφορές μέχρι 3 δευτερόλεπτα, στην γενική κατάταξη, και επίσης όλοι τους στόχευαν στην πρωτιά του αγώνα, στον τερματισμό στα Μαριτσά γιατί αυτομάτως θα τους έδινε και την πρωτιά στον Γύρο Ρόδου.

 

Το τέμπο ήταν πολύ δυνατό και όσο το γκρούπ πλησίαζε στον τερματισμό ανέβαινε και μαζί του και η αγωνία όλων όσων παρακολουθούσαν την σε Live streaming την εξέλιξη του αγώνα. Στο τελευταίο χιλιόμετρο ο Ανδρέας Μιλτιάδης της Εθνικής Ομάδας Κύπρου, ξεκινά μια εντυπωσιακή επίθεση αιφνιδιάζοντας τους υπολοίπους αθλητές, και καταφέρνει να τερματίσει πρώτος ξεσηκώνοντας ευχάριστα τον κόσμο που βρισκόταν στα Μαριτσά!

Η αγωνία όλων δεν σταμάτησε εκεί καθώς όλοι ανέμεναν την αναγγελία για την πρώτη θέση στην τελική κατάταξη του Tour of Rhodes! Τελικά νικητής αναδεικνύεται μετά από ενδελεχή ανάλυση των sprint ευθείας ο νεαρός περσινός 2ος Παγκόσμιος Πρωταθλητής Εφήβων Πορτογάλος Antonio Morgado της ομάδας του Axel Merx Hagens Betman Axeon.

O Morgado χάρη στα 2 δευτερόλεπτα που πήρε βγαίνοντας 2ος στο δεύτερο σπρίντ ευθείας, στα Μαριτσά, ήταν αυτός που πήρε την νίκη από τον Κύπριο Πρωταθλητή και φόρεσε την μπλέ φανέλα του Νικητή του φετινού International Tour of Rhodes.

Για τον Κύπριο αθλητή που διακρίνεται εξίσου καλά και στο άθλημα του ΜΤΒ Marathon, η νίκη αυτή τον θέτει σε τροχιά διάκρισης στον επερχόμενο 2o ΔΕΗ International Tour of Hellas, που η παρουσίαση θα λάβει χώρα την Τρίτη 21 Μαρτίου 2023.

Από Ελληνικής πλευράς, ο Γιώργος Μπούγλας έδωσε και πάλι μια πολύ μεγάλη μάχη, αλλά δεν κατάφερε να διατηρήσει την κόκκινη φανέλα των πόντων που φορούσε για δύο συνεχόμενα ΕΤΑΠ. Βέβαια η αγωνιστική του παρουσία στον Tour of Rhodes, κρίνεται άκρως ικανοποιητική, καθώς και για τους υπόλοιπους αθλητές της Εθνικής οι οποίοι λειτούργησαν με πνεύμα ομαδικότητας βοηθώντας στο έπακρο τους στόχους της ομάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η φετινή διοργάνωση ανέβασε πολύ ψηλά τον πήχη του International Tour of Rhodes με ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση από το ελληνικό συνεργείο της Ina tv.

Το ραντεβού όλων ανανεώθηκε για το 2024.