HomeHomeSliderΠραγματοποιήθηκε με επιτυχία ο 26ος Γύρος της Αθήνας

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ο 26ος Γύρος της Αθήνας

Στην εκκίνηση ήταν οι Χρήστος Βολικάκης, Γιώργος Μπούγλας,
Λάμπρος Βασιλόπουλος – Σημαντική η παρουσία
και συμμετοχή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας     

Με μεγάλη επιτυχία και την συμμετοχή χιλιάδων ποδηλατών που πλημμύρισαν την Αθήνα, πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή (14 Απριλίου), ο 26ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας, στον οποίο έδωσαν το παρών ο Παγκόσμιος πρωταθλητής της πίστας Χρήστος Βολικάκης, ο Γιώργος Μπούγλας εκπροσωπώντας την Εθνική ομάδα δρόμου των ανδρών, αλλά και ο παλαιός Ολυμπιονίκης της πίστας και ομοσπονδιακός προπονητής Λάμπρος Βασιλόπουλος,

Το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της πόλης, που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), φέτος επέστρεψε ανανεωμένο με τη νέα διαδρομή των 15χλμ, εγκαινιάζοντας παράλληλα μία σημαντική συνεργασία στην ιστορία του με την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας (ΕΟΠ).

Αφετηρία και των δύο διαδρομών ήταν η πλατεία Συντάγματος. Η εκκίνηση της μεγάλης διαδρομής (15χλμ.) δόθηκε από την Αντιδήμαρχο Εμπορίου Ανάπτυξης και Διαχείρισης Κοινοχρήστων Χώρων Νέλλη Παπαχελά και τον Πρόεδρο του ΟΠΑΝΔΑ Κωνσταντίνο Μπιτζάνης, ενώ  παρευρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Κέντρου Πόλης και Δημοτικής Αστυνομίας Ανδρέας Βαρελάς.

Την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της ΕΟΠ Μίλτος Κριμίζης και ο Γενικός Γραμματέας Παναγιώτης Πριστούρης, με το πρώτο να δίνει και την εκκίνηση της μικρής διαδρομής (3,5χλμ.).

Μικροί και μεγάλοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, δέχτηκαν την πρόκληση και πλημμύρισαν το κέντρο της πόλης, εκφράζοντας την αγάπη τους για την ποδηλασία, στέλνοντας το μήνυμα ότι ο αθλητισμός είναι ανάγκη, ψυχαγωγία και τρόπος ζωής, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα το πιο εναλλακτικό και φιλικότερο προς το περιβάλλον μέσο μετακίνησης. Ο NGradio κατά την προετοιμασία, τη διάρκεια και μέχρι το τέλος του αγώνα έδωσε με τη μουσική του το ρυθμό στους συμμετέχοντες αλλά και σε όσους βρέθηκαν στην πλατεία Συντάγματος.

Στο περίπτερο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας γινόταν η ενημέρωση από τους προπονητές Φώτη Ζέγκλη και Στέργιο Σαλπαδήμα, για τα αθλήματα που καλλιεργεί η ΕΟΠ, με παρουσίαση ποδηλάτων δρόμου, πίστας, ορεινής και bmx, αναλύοντας τις διαφορές τους. Παράλληλα λειτούργησε και πίστα δεξιοτεχνίας με εμπόδια, με την συμμετοχή παιδιών από 3 έως 7 ετών και ποδήλατα που είχε στην διάθεση των παιδιών η εταιρεία Gatsoulis Bikes.

Το παρών έδωσαν η Ελληνική Αστυνομία και η Τροχαία Αθηνών, η Δημοτική Αστυνομία, το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Τομέας Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών και η εταιρεία ανακύκλωσης We Go Green.

Αργυροί Χορηγοί της φετινής διοργάνωσης ήταν οι: Όλυμπος, Tesla Batteries, Φυσικό Μεταλλικό Νερό Βίκος και Gatsoulis Bikes που είχε και το Services υποστήριξης του αγώνα, ενώ παραχώρησε και ποδήλατα σε όσους ήθελαν να πάρουν μέρος και δεν είχαν ποδήλατο.