HomeΑνακοινώσεις προς ΣωματείαΠραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή με την ελληνική αποστολή ποδηλασίας για Ρίο

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή με την ελληνική αποστολή ποδηλασίας για Ρίο

Τους αθλητές της ποδηλασίας που θα μας αντιπροσωπεύσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, τους προπονητές τους καθώς και τον πρόεδρο της ομοσπονδίας δέχτηκε στο γραφείο του χθες  ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής.

Ο κ. Κοντονής συνεχάρη όλους τους αθλητές και μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με την παρουσία που θα έχει το επίπονο άθλημα της ποδηλασίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα ήθελα να σας μεταφέρω και τις ευχές του Πρωθυπουργού για καλή επιτυχία στο Ρίο και να σας συγχαρώ για την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλετε μέσα σε αντίξοες συνθήκες για τον ελληνικό αθλητισμό, οι οποίες δημιουργούνται από τον περιορισμένο προϋπολογισμό που έχουμε στη διάθεσή μας λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας. Βρίσκομαι σε δεινή θέση να εξηγώ πάντα στους αθλητές μας ότι από την πλευρά μας πράττουμε ό,τι δυνατόν καλύτερο για να διευκολύνουμε τις προσπάθειές σας, αλλά νιώθουμε πως τελικά αυτό που κάνουμε υπολείπεται των πραγματικά μεγάλων αθλητικών σας δυνατοτήτων. Θέλω να ξέρετε ότι προσπάθεια της Κυβέρνησης είναι μεγάλη και πολυμέτωπη, για να καταφέρει να διατηρήσει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο όλους τους σημαντικούς τομείς μιας χώρας, όπως είναι η Υγεία, η Παιδεία, ο Πολιτισμός, ο Αθλητισμός. Πέραν της πολυπρόσωπης συμμετοχής της χώρας μας στην κορυφαία διοργάνωση, στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που επιβεβαιώνει ότι διαθέτουμε έναν αθλητισμό υψηλού επιπέδου, είναι ιδιαιτέρως σημαντικό για ένα άθλημα, όπως αυτό της ποδηλασίας να υπάρχουν διακρίσεις και από νέα παιδιά. Το σημαντικό είναι ότι το άθλημα πρέπει να δείχνει ότι έχει μια συνέχεια, έτσι χτίζει τις υποδομές του, εφόσον δε αναδεικνύει και αθλητές υψηλού επιπέδου τότε προσελκύει και νέους αθλητές στα γήπεδα».

Με την σειρά του ο  πρόεδρος της ΕΟΠ Θανάσης Τερζής δήλωσε:

«Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον Υφυπουργό που κάλεσε τους αθλητές μας για να τους δει και να τους συγχαρεί από κοντά. Κατανοούμε τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες προσπαθεί να επιλύσει τα προβλήματα που ανακύπτουν και αναγνωρίζουμε ότι πραγματικά κάνει το καλύτερο που θα μπορούσε να γίνει σε αυτό το δυσχερές περιβάλλον».

Οι αθλητές που παρευρέθηκαν στην συνάντηση ήταν:  Γιάννης Ταμουρίδης (ποδηλασία δρόμου), Xρήστος Βολικάκης (ποδηλασία πίστας), και Δημήτρης  Αντωνιάδης  (ορεινή ποδηλασία), καθώς και αυτοί με πρόσφατες επιτυχίες στα αγωνίσματα τους: Σωτήρης  Μπρέττας (ποδηλασία πίστας), Ζαφείρης Βολικάκης (ποδηλασία πίστας ), Γιώργο Σταυρακάκη (ποδηλασία πίστας).

Από την πλευρά των προπονητών, το παρόν έδωσαν: Δημήτρη Χίο, Στέργιο Σαλπαδήμο, Γιώργο Μανιάτη και Γιώργο Κατσέλη.

Με την προτροπή του Υφυπουργού για έναν αθλητισμό χωρίς αναβολικά και την υπόσχεση του για επισκευή του στεγάστρου του Ολυμπιακού ποδηλατοδρομίου, έκλεισε η συνάντηση.

Φωτογραφίες: Πέτρος Γκότσης