HomeHomeSliderΟ Φωτεινόπουλος στους Παίδες, η Αλευράκη στις Παγκορασίδες, η Κασκάνη στις Κορασίδες και ο Γάγλιας στους Παμπαίδες είναι οι νέοι Πανελληνιονίκες!

Ο Φωτεινόπουλος στους Παίδες, η Αλευράκη στις Παγκορασίδες, η Κασκάνη στις Κορασίδες και ο Γάγλιας στους Παμπαίδες είναι οι νέοι Πανελληνιονίκες!

Ο Φωτεινόπουλος στους Παίδες, η Αλευράκη στις Παγκορασίδες, η Κασκάνη στις Κορασίδες και ο Γάγλιας στους Παμπαίδες είναι οι νέοι Πανελληνιονίκες στο Δρόμο Αντοχής 2024.

Η ζέστη και η υγρασία δοκίμασαν στο έπακρο τις αντοχές των αθλητών κατα τη διάρκεια των αγώνων!

Με πολλές συμμετοχές αθλητών από σωματεία όλης της Ε.Ο.Π. όλης της χώρας διοργανώθηκε το τριήμερο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Αντοχής στην Παλαιοχώρα του Νομού Χανίων της Κρήτης. Εδώ και πολύ καιρό ανέμεναν με αγωνία την διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος οι αθλητές και αθλήτριες των αναγνωρισμένων σωματείων της Ε.Ο.Π. περνώντας μάλιστα πρωτίστως από την επίπονη διαδικασία των προαγωγικών εξετάσεων στα Σχολεία τους.

Τις αντοχές όλων των αθλητών και αθλητριών δοκίμασαν οι ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν στην περιοχή της Κρήτης, τις ημέρες διεξαγωγής των αγώνων. Το Σάββατο οι Παμπαίδες έδωσαν πλούσιο θέαμα στα Σεληνιώτικα Όρη, αποδεικνύοντας εμπράκτως την πολύ καλή δουλειά που γίνεται από τους Προπονητές τους σε αυτή την κατηγορία! Πρώτος και Πανελληνιονίκης ο πολύ δυνατός Δημήτρης Γάγλιας του Π.Σ. ΚΡΟΝΟΣ, 2ος ο Παναγιώτης Πελεκανάκηςο οποίος είχε προηγουμένως αποσπασθεί από το peloton, και 3ος ο Γεώργιος Κανδυλάκης που κέρδισε τις εντυπώσεις με τις αλλεπάληλες επιθέσεις του και το πολύ δυνατό τελικό demaraz.

Στις Κορασίδες είχαμε έναν πολύ καλό αγώνα στα 50χλμ της απόστασης του, όπου ξεχώρισαν οι καλύτερα προετοιμασμένες αθλήτριες.Στην 1η θέση τερμάτισε πραγματοποιώντας έναν ακόμη καλό αγώνα η αθλήτρια από τον ΠΓΣ ΛΑΡΙΣΑΣ, Ελένη Κασκάνη, αφήνοντας την 2η θέση στην ανταγωνιστική αθλήτρια του ΠΔΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ Αναστασία Κοντολέων, και την 3η στην Αργυρώ Μπούσδρα από την ομάδα του ΚΩΑΚΟΣ Ο.Π.

 

Στην κατηγορία των Παγκορασίδων είχαμε την απόλυτη επικράτηση της αθλήτριας του ΚΩΑΚΟΣ Ο.Π. Αλευράκη Αγγελική, η οποία απόδειξε την πολύ καλή προετοιμασία που είχε κάνει όλο αυτό το διάστημα καταφέρνοντας να στεφθεί Πανελληνιονίκης 2024. Στην 2η θέση τερμάτισε η συναθλήτρια της Αλευράκη επίσης από τον ΚΩΑΚΟΣ Ο.Π., Αντριάνα Σαμαρά, και με διαφορά δευτερολέπτων στην 3η θέση του αγώνα η Ασπασία Πατεράκη από τον Π.Ο. ΔΡΗΡΟΣ.

 

 

Την Κυριακή, 3η και τελευταία ημέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος την τιμητική της είχε η κατηγορία των Παίδων, στην οποία αγωνίζονται κάποια από τα ¨αυριανά¨ αστέρια της Ελληνικής Ποδηλασίας. Στα διάφορα post των social είδαμε συχνά πυκνά να εμφανίζεται η λέξη άγχος! Και πώς να μην εμφανίζεται όταν έχεις κάποιους από τους πιό δυνατούς αθλητές, σε μία κατηγορία η οποία έχει απίστευτο ανταγωνισμό και όπως φάνηκε, η πρωτιά κρίθηκε σε λεπτομέρειες οι οποίες όμως μαζί με τα υψηλά ποσοστά υγρασίας και τις υψηλές θερμοκρασίες, έκαναν την διαφορά στην εξέλιξη του αγώνα! Ο αγώνας κρίθηκε στα τελευταία χιλιόμετρα όπου ο αθλητής του Α.Ο. ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ Φωτεινόπουλος δίνοντας ότι είχε και δεν είχε, και εκμεταλλευόμενος την αδράνεια του peloton, κατάφερε να αποσπαστεί σε κατηφορικό τμήμα της διαδρομής, κερδίζοντας μεγάλο  προβάδισμα το οποίο όπως φάνηκε, ήταν αρκετό για να του χαρίσει την νίκη και τη Φανέλα του Πανελληνιονίκη. Ο Νικόλας Γεωργουσάκης από την ομάδα του ΠΟΧ ΤΑΛΩΣ  με ένα δυνατό και παρατεταμένο demaraz στην ανηφόρα που οδηγούσε στην γραμμή τερματισμού κατάφερε να τερματίσει στην 2η θέση . Πολύ καλή εμφάνιση η οποία τον οδήγησε στην 3η θέση του βάθρου των νικητών έκανε ο αθλητής του ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ ,Χαρίλαος Λιαδής ο οποίος άφησε στην 4η θέση τον δυναμικό Αντώνη Παπαδόπουλο από την ομάδα ACROG – TORMANS.

Παρών στους αγώνες του 3ήμερου Πανελληνίου Πρωταθλήματος, το Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας με επικεφαλής τον Πρόεδρο Βασίλη Διαμαντόπουλο, και την Γ.Γ. της Ε.Ο.Π.  Σαμβρίνα Τβιτς Τσάκωνα.

Τα αποτελέσματα του Δρόμου Αντοχής εδώ: https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fresults.chronolog.gr%2Fresultsv3.aspx%3Fev%3Dcf0e77aca40e4216c017995ab67f86b4%26pp%3D2209%26c%3D0%26fbclid%3DIwZXh0bgNhZW0CMTAAAR2CwaTROujcy_Vz2BJt9tJ2AKRKzbuuYFfx4vjWoAqYo4mMRiXXk1lZcjg_aem_QXdKHKWpUCw0yjJ3N32DVA&h=AT3Fg7ln4vTuNIc9LSbBDca0tjDcRVjWISx7tq4GBUr1nKlAvZzkAhnOhmJ5Qp38AfNC3IPVClU2rFaYEOM8YOMX7zpAloDAsi2uRxoQzqpvGiADotp7RhLkqToC4jnar7BHJq3b

Ευχαριστούμε πολύ για τις φωτό

Photos © Nassos Triantafyllou Photography / The Cycling Journal

 

 

Αξίζουν συγχαρητήρια στην ομάδα του ΠΟΧ ΤΑΛΩΣ για την 3ήμερη διοργάνωση και φιλοξενία όλων των αθλητών και αθλητριών που έλαβαν μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων/Παμπαίδων/Κορασίδων/Παγκορασίδων.

Κατα τη διάρκεια των απονομών ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Π. βράβευσε με τιμητική πλακέτα την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων για την πολύτιμη στήριξη της στη διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος!