HomeΝέα - ΕνημερώσειςΛάμπρος Βασιλόπουλος: «Αυτή η ομάδα έχει χρυσό παρόν και λαμπρό μέλλον»

Λάμπρος Βασιλόπουλος: «Αυτή η ομάδα έχει χρυσό παρόν και λαμπρό μέλλον»

Κριμίζης: «Είμαστε υπερήφανοι»

 Η ελληνική ομάδα ποδηλασίας έγραψε… ιστορία στο 11ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδηλασίας πίστας ανδρών – γυναικών που ολοκληρώθηκε την Κυριακή (15/11) στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας κατακτώντας για πρώτη φορά δύο μετάλλια. Όμως και η συνολική εικόνα της ελληνικής αποστολής, στη διοργάνωση, έδειξε ότι η Ελλάδα έχει όχι μόνο χρυσό παρόν, αλλά και λαμπρό μέλλον.

Η Εθνική μας, στο Ευρωπαϊκό της Βουλγαρίας, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με τον Σωτήρη Μπρέτα στο κέιριν και με τους Σωτήρη Μπρέτα, Κωνσταντίνο Λιβανό και Γιάννη Καλογερόπουλο στο ομαδικό σπριντ, ενώ ο Μπρέτας ήταν 4ος στο ατομικό σπριντ.
Η ομάδα μας είχε και την μεγάλη ατυχία να τραυματισθεί στο ξεκίνημα του όμνιουμ ο κορυφαίος Έλληνας ποδηλάτης Χρήστος Βολικάκης, που ήταν το μεγάλο φαβορί της ομάδας μας για μετάλλιο και αρκέστηκε στην 4η θέση στο σκρατς.
Πολύ καλή εμφάνιση και από τον Ζαφείρη Βολικάκη, που κατέκτησε την 6η θέση στο αγώνισμα του αποκλεισμού.
Θετική η εμφάνιση της Αργυρώ Μηλάκη που στάθηκε επάξια και απέδειξε ότι μπορεί να πάει ακόμα καλύτερα στην συνέχεια.   

Ο άνθρωπος πίσω από τις επιτυχίες και ομοσπονδιακός προπονητής Λάμπρος Βασιλόπουλος, μίλησε στο επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας για το Ευρωπαϊκό πίστας, αλλά και για τους μελλοντικούς στόχους της ομάδας.

«Όταν λαμβάνεις μέρος σε ένα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υπάρχει πάντα μέσα στο μυαλό σου το μετάλλιο. Δεν είχαμε αρκετό καιρό προετοιμασίας, λόγω του κορονοϊού που μας δημιούργησε αρκετά προβλήματα. Μέσα σ’ αυτό όμως, είμασταν και τυχεροί γιατί δεν δήλωσαν συμμετοχή όλοι οι αθλητές. Παρόλα αυτά, βάσει των χρόνων που έκαναν τα παιδιά, και όλοι να έτρεχαν θα είμασταν πολύ κοντά στα μετάλλια. Το είχαμε οραματιστεί με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας και την περιμέναμε αυτή την επιτυχία. Δουλέψαμε πολύ σκληρά 1,5  μήνα και να για να πω και την αλήθεια περιμέναμε άλλο 1 ή 2 μετάλλια από τον Χρήστο Βολικάκη. Υπήρξε όμως και ο τραυματισμός του στον αγώνα του σκρατς για το όμνιουμ. Παρά τα προβλήματα που είχε, έδωσε τον καλύτερο εαυτό του και στεναχωρήθηκα πολύ γιατί ήταν ο μόνος σίγουρος για μετάλλιο».

Ο βασικός παράγοντας για την επιτυχία και τις σπουδαίες εμφανίσεις στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι όλοι οι αθλητές δούλευαν σαν ένας αποδεικνύοντας ότι είναι κάτι παραπάνω από μια ομάδα, με τον Λάμπρο Βασιλόπουλο να αναφέρει:

«Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κατέβηκε μια ελληνική ομάδα που δεν είχε αγωνιστεί ποτέ ξανά όλοι μαζί. Όμως με τη στήριξη της Ομοσπονδίας και την εμπιστοσύνη που είχαμε εμείς στα παιδιά και η ομάδα σε εμάς τα καταφέραμε. Το μέλλον είναι μπροστά μας. Έχουμε πολύ καλή ομάδα τόσο στο ομαδικό σπριντ, όσο και στην αντοχή. Δουλεύουμε όλοι μαζί. Ο Χρήστος Βολικάκης είναι ο προπομπός όλων, το είδωλο τους. Προσπαθούν όλοι να γίνουν καλύτεροι και όχι μόνο να τον φτάσουν, αλλά και να τον ξεπεράσουν αν γίνεται. Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε και αυτό το πιστεύουν όλοι μέσα στην ομάδα»,

Πλέον το βλέμμα όλων στην ελληνική ομάδα στρέφεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες, παρά το προβλήματα προετοιμασίας λόγω της πανδημίας.

«Σίγουρα επόμενος στόχος είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του καλοκαιριού στο Τόκυο. Πρέπει να υπάρχει στήριξη στην ομάδα, αλλά να δώσουμε και την απαιτούμενη βάση στον Χρήστο Βολικάκη. Όλοι ξέρουμε τον στόχο που έχει θέσει… Να κατακτήσει το μοναδικό μετάλλιο που του λείπει από τη συλλογή του και πρέπει να βοηθήσουμε να το πετύχει.

Το μέλλον της ομάδας είναι λαμπρό. Εκτός από τον Μπρέτα που κατέκτησε τα μετάλλια, υπάρχει και ο Γιάννης Καλογερόπουλος που είναι μόλις 26 ετών. Υπάρχει ο Κωνσταντίνος Λιβανός που είναι μόλις 19 και από τα 6 μετάλλια που έχει κατακτήσει σε διεθνείς διοργανώσεις τα 4 είναι χρυσά. Υπάρχει ο Ζαφείρης Βολικάκης που παρά το γεγονός ότι άλλαξε αγώνισμα έδειξε τις ικανότητές του. Υπάρχει η Αργυρώ Μηλάκη, που παρά το γεγονός ότι συμμετείχε για πρώτη φορά σε Πανευρωπαϊκούς αγώνες στάθηκε πάρα πολύ καλά βάση της προετοιμασίας της.

Όσο για την προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, πρέπει να βρεθεί μια φόρμουλα με την Πολιτεία για να λυθούν τα όποια προβλήματα δημιουργεί ο κορονοϊός. Στο εξωτερικό οι ολυμπιακές ομάδες προετοιμάζονται ήδη και υπάρχουν και αγώνες. Σίγουρα χωρίς κοινό και πάντα με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα, αλλά γίνονται. Εμείς έχουμε πει με τον Χρήστο Βολικάκη να ξεκινήσουμε την προετοιμασία μας στο αγώνισμα της αντοχής στο Βόλο και αυτό πρέπει να γίνει στο δρόμο. Η προπόνηση στο σπρίντ, όμως, όπως και σε άλλα αγωνίσματα πρέπει να γίνει σε κλειστό. Χρειάζεται να βρεθεί μια λύση. Πραγματικά εύχομαι, όλο αυτό να τελειώσει άμεσα γιατί δημιουργεί προβλήματα, όχι μόνο στον αθλητισμό αλλά και σε όλη την κοινωνία και σε όλους τους ανθρώπους».

Ο Λάμπρος Βασιλόπουλος έκλεισε λέγοντας: «Θέλω να ευχαριστήσω πρώτα απ’ όλα την Ομοσπονδία ποδηλασίας, τον Πρόεδρο κ Μιλτιάδη Κριμίζη, αλλά και τον Γεν. γραμματέα κ. Παναγιώτη Πριστούρη για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν. Αλλά θέλω να πω και ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλα τα παιδιά μου, τον Χρήστο και τον Ζαφείρη Βολικάκη, τον Σωτήρη Μπρέτα, τον Γιάννη Καλογερόπουλο, τον Κωνσταντίνο Λιβανό και την Αργυρώ Μηλάκη για τις επιτυχίες που πέτυχαν και μπόρεσαν να κάνουν πράξη όσα οραματίστηκα».

Κριμίζης: «Είμαστε υπερήφανοι»

Για τις επιτυχίες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδηλασίας πίστας μίλησε και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μίλτος Κριμίζης«Μπράβο σε όλους τους αθλητές και στον Εθνικό προπονητή Λάμπρο Βασιλόπουλο. Για μια ακόμα φορά η ποδηλασία κράτησε ψηλά την ελληνική σημαία. Μέσα στις πολύ δύσκολες στιγμές που ζει η χώρα μας αλλά και ο ολόκληρος ο κόσμος, εξαιτίας του κορονοϊού, οι ποδηλάτες μας έδειξαν τις μεγάλες δυνατότητές τους. Μπράβο στον Σωτήρη Μπρέτα, στον Κωνσταντίνο Λιβανό και στον Γιάννη Καλογερόπουλο, αλλά και στα άλλα παιδιά στον Ζαφείρη Βολικάκη και στην Αργυρώ Μηλάκη. Τελευταίο άφησα τον πολύ άτυχο Χρήστο Βολικάκη, που τραυματίσθηκε και δεν μπόρεσε να προσθέσει και εκείνος τα σχεδόν σίγουρα μετάλλια, που κατακτά σε κάθε μεγάλη διοργάνωση. Μεγάλη ατυχία για την Εθνική μας».

Ο Μίλτος Κριμίζης συμπλήρωσε: «Για όλους εμάς οι επιτυχίες στην Βουλγαρία ήταν μα ακόμα αναγνώριση της υπερπροσπάθειας όλων. Κι αυτό το λέω μιας και το άθλημά μας και η Ομοσπονδία έχει και πρόσθετα σοβαρά προβλήματα,-εκτός τον κορονοϊό- λόγω της οικονομικής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί. Προβλήματα οικονομικά του παρελθόντος συνεχίζουν να μας ταλαιπωρούν και να μας δημιουργούν πολλά αδιέξοδα. Θέλω να πιστεύω ότι σύντομα θα βρεθούν λύσεις για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε καλύτερα, λίγους μήνες πριν από το μεγάλο ραντεβού, τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο».

Ο πρόεδρος της Ε.Ο.Π. κατέληξε: «Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω την Πολιτεία και προσωπικά τον Υπουργό κ. Λευτέρη Αυγενάκη, όπως και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και προσωπικά τον Πρόεδρο κ. Σπύρο Καπράλο που είναι πάντα στο πλευρό μας και μας βοηθούν σημαντικά μένοντας δίπλα στην Ομοσπονδία μας».