HomeRESULTSTRACK“Χρυσός” Πρωταθλητής Ευρώπης ο Κωνσταντίνος Λιβανός (pics)

“Χρυσός” Πρωταθλητής Ευρώπης ο Κωνσταντίνος Λιβανός (pics)

Νικητής στα 1.000 μ. στο Ευρωπαϊκό πίστας
Εφήβων – Νεανίδων στην Γάνδη

Χρυσός Πρωταθλητής Ευρώπης ο Κωνσταντίνος Λιβανός. Μια ακόμα τεράστια επιτυχία για την Ελληνική ποδηλασία. Την πέτυχε ο νεαρός Έλληνας πρωταθλητής, ανεβαίνοντας στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου, στα 1.000μ., στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδηλασίας πίστας Εφήβων – Νεανίδων που διεξάγεται από χθες στην Γάνδη του Βελγίου.

Χρόνος για τον Κωνσταντίνο Λιβανό 1:01.825 και τον ακολούθησαν στο βάθρο ο Ολλανδός Ντααν Κουλ (1:01.827) και ο Ιταλός Ματέρο Μπιάνκι (1:02.710).

Στο ίδιο αγώνισμα ο Βασίλης Μαυριγιαννάκης κατέλαβε την 11η θέση με 1:05.193.

«Ο Κώστας κατέβηκε αποφασισμένος για μια εξαιρετική εμφάνιση. Βέβαια σε τόσο υψηλό επίπεδο δεν ξέρει κανείς τι μπορείς να αποκομίσεις. Ξεκινώντας τελευταίος, γνωρίζαμε ότι είχε εξαιρετικά δύσκολη αποστολή. Έδωσε όμως το 1000% των δυνάμεών του κατάφερε να κερδίσει το χρυσό για 0.002 διαφορά. Τρελά συναισθήματα και ανακούφιση παράλληλα για όλη την προσπάθειά που έχει κάνει η ελληνική ομάδα», δήλωσε μετά το τέλος της κούρσας ο Παναγιώτης Μαρεντάκης, προπονητής του Λιβανού και του Τάλου Χανίων.

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πίστας Εφήβων – Νεανίδων, εκτός από τον Κωνσταντίνο Λιβανό μετέχουν και οι Παναγιώτης Καρατσιβής, Ηλίας Πατεράκης, Βασίλης Ασημομύτης, Βασίλης Μαυριγιαννάκης και Σοφία Λιοδάκη.

Την αποστολή συνοδεύουν οι προπονητές Στέργιος Σαλπαδήμος, Λάμπρος Βασιλόπουλος, Παναγιώτης Μαρεντάκης και Απόστολος Τσοπούρογλου.