HomeHomeSlider«Το πάλεψαν αλλά ήταν δύσκολες οι συνθήκες στο Άλκμααρ»

«Το πάλεψαν αλλά ήταν δύσκολες οι συνθήκες στο Άλκμααρ»

Οι δηλώσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού Μιχάλη Φαραντάκη,
μετά την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος δρόμου στην Ολλανδία

Μόλις οι 42 από τους 152 συμμετέχοντες ποδηλάτες κατάφεραν να τερμάτισαν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου που έγινε στο Άλκμααρ της Ολλανδίας. Η δύσκολη διαδρομή και ο πολύ δυνατός αέρας δημιούργησε πολλά προβλήματα στους συμμετέχοντες αθλητές και στους τρεις Έλληνες ποδηλάτες, τους Στέλιο Φαραντάκη, Πολυχρόνη Τζωρτζάκη και Χαράλαμπο Καστραντά που δεν ολοκλήρωσαν τον αγώνα τους (170χλμ.).

«Η διαδρομή ήταν πολύ τεχνική σε στενούς δρόμους τις πόλης του Άλκμααρ. Τα πρώτα 50 χλμ. ήταν σε στενό δρόμο έξω απο την πόλη με αέρα 6 μποφόρ. Έγιναν πολλά μικρά γκρουπ λόγω του αέρα. Οι δικοί μας αθλητές ήταν στο δεύτερο μεγάλο γκρουπ με άλλα 60 άτομα περίπου».

Δηλώσεις του ομοσπονδιακού προπονητή Μιχάλη Φαραντάκη, μετά την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ο οποίος συνέχισε:

«Όταν η διαφορά έγινε απο το πρώτο γκρουπ πάνω απο 5 λεπτά οι διοργανωτές σταμάτησαν τους ποδηλάτες που ακολουθούσαν. Αυτό έγινε στο 130 χλμ. αφήνοντας να τερματίσουν μόνο οι αθλητές που ήταν στο πρώτο γκρουπ. Δηλαδή μόλις οι 42 ποδηλάτες απο τους 150 αθλητές που συμμετείχαν. Το κάνουν αυτό για λόγους ασφαλείας και οργάνωσης σε Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια πρωταθλήματα. Όσοι τερμάτισαν ήταν σε world tour ομάδες

Και ο ομοσπονδιακός προπονητής ολοκλήρωσε μιλώντας για το Ευρωπαϊκό στην Ολλανδία: «Οι τρεις αθλητές μας  πάλεψαν αλλά ήταν δύσκολες οι συνθήκες για αυτούς στο Άλκμααρ. Συνεχίζουν σε αγώνες με τις ομάδες τους και όλοι μαζί την προσπάθεια της Εθνικής μας ομάδας να δώσει το παρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο το 2020».

Στο βάθρο του αγώνα ανέβηκαν ο Ιταλός Βiβιάνι, ο Βέλγος Λαμπέρτ και ο Γερμανός Άκερμαν.