HomeRESULTSTRACKΠρεμιέρα του Χρήστου Βολικάκη στο Μινσκ

Πρεμιέρα του Χρήστου Βολικάκη στο Μινσκ

Στη μάχη των Ευρωπαϊκών Αγώνων του Μινσκ ρίχνεται από σήμερα ο Χρήστος Βολικάκης, θέλοντας να συνεχίζει το σερί των σπουδαίων εμφανίσεων και την συγκομιδή διακρίσεων και μεταλλίων. Προσπάθεια σίγουρα δύσκολη με δεδομένο ότι μετέχουν πολλοί Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιοι Πρωταθλητές.

Μαζί του στην Λευκορωσία είναι και ο αδελφός του Ζαφείρης Βολικάκης, με τον οποίο θα αγωνισθούν «δίδυμο» στο μάντισον.

«Το επίπεδο των αγώνων είναι πολύ υψηλό. Όλα κυλούν ομαλά και το ελληνικό αρχηγείο είναι στη διάθεσή μας και μας βοηθάει σε ότι και αν χρειαστούμε. Πιστεύω πως είμαστε καλά, δεν θέλω να λέω πριν τους αγώνες μεγάλα λόγια, η ποδηλασία είναι ένα άθλημα που παίζουν πολλοί παράγοντες ρόλο για ένα έρθει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Ελπίζω να πάνε όλα καλά. Όσο για την διοργάνωση είναι σε πολύ υψηλό το επίπεδο και αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές».  

Σήμερα Πέμπτη (27/06) ο Χρήστος Βολικάκης θα αγωνισθεί στο Σκρατς (τηλεοπτική κάλυψη από την ΕΡΤ 20:10). Ανάμεσα στους σημερινούς αντιπάλους τους είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής Λευκορώσος Karalyok, αλλά και ο δεύτερος στο Παγκόσμιο 2019, ο Ολλανδός Efting Roy.

Αύριο Παρασκευή (28/06) στους Πόντους (points race), το Σάββατο (29/06) στο Μάντισον μαζί με τον αδερφό του Ζαφείρη και την Κυριακή (30/06) στο Όμνιουμ.

Στο Μινσκ βρίσκονται και προπονητής Δημήτρης Χίος και ο Χρήστος Τσερεντζούλιας ως συνοδός.