HomeHomeSliderΛάμψη Ολυμπιακών Αγώνων στις βραβεύσεις της ΕΟΕ

Λάμψη Ολυμπιακών Αγώνων στις βραβεύσεις της ΕΟΕ

Τιμήθηκαν ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης που εξασφάλισε την πρόκρισή τους
στους Ολυμπιακούς Αγώνες Τόκιο 2020
και ο Χρήστος Βολικάκης για τα μετάλλιά του στο Ευρωπαϊκό του Μινσκ

Λάμψη Ολυμπιακών Αγώνων είχε η Ετήσια Εκδήλωση Βραβεύσεων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής που έγινε (Πέμπτη βράδυ 23/02) με μεγάλη επιτυχία στο Αμφιθέατρο της ΕΟΕ, παρουσία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμένου, του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, της Πρέσβειρας Καλής Θελήσεως της UNESCO και Προέδρου της «Ελπίδας» Μαριάννας Βαρδινογιάννη και πολλών προσωπικοτήτων του αθλητικού, πολιτικού και καλλιτεχνικού χώρου. Με επίκεντρο τους αθλητές που έχουν προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αλλά και όσους διακρίθηκαν στους 2ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες «Μινσκ 2019» η Τελετή είχε πανηγυρικό χαρακτήρα, λίγους μήνες πριν από το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του ερχόμενου καλοκαιριού.

Στην εκδήλωση, η Eλληνική Ολυμπιακή Επιτροπή τίμησε τον διεθνή ποδηλάτη Πολυχρόνη Τζωρτζάκη και τον προπονητή του, προπονητή του Τάλου Χανίων Παναγιώτη Μαρεντάκη. Στην φωτογραφία ο Τζωρτζάκης και ο Μαρεντάκης με τον Πρόεδρο της ΕΟΠ Μίλτο Κριμίζη (αριστερά) και τον Γενικό Γραμματέα Παναγιώτη Πριστούρη (δεξιά), έχοντας στην μέση τον Πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο,

Η ΕΟΕ τίμησε όλους τους αθλητές που εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες μέσα στο 2019. Πιο Συγκεκριμμένα τιμήθηκαν οι: Μίλτος Τεντόγλου, Βούλα Παπαχρήστου, Νικόλ Κυριακοπούλου, Κατερίνα Στεφανίδη, Ανδρέας Βαζαίος, Αννα Ντουντουνάκη, Απόστολος Χρήστου, Κριστιάν Γκολομέεφ, Γιάννης Γεωργαράκης, Απόστολος Παπαστάμος, Νίκος Μαυρομμάτης, Μαρία Πρεβολαράκη, Πολυχρόνης Τζωρτζάκης, Μαρία Κυρίδου, Χριστίνα Μπούρμπου, Παναγιώτης Μάντης, Παύλος Καγιαλής και Γιάννης Μιτάκης.

Επίσης βραβεύτηκαν όσοι κατέκτησαν μετάλλια στους 2ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες που φιλοξενήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι στο Μινσκ της Λευκορωσίας, όπου ο Χρήστος Βολικάκης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Βραβεύτηκαν επίσης οι: Αννα Κορακάκη, Ελένη Χατζηλιάδου, Ραφαέλα Σπανουδάκη, Σάββας Καρακιζίδης, Γιώργος Αζωίδης και Κώστας Δουβαλίδης.

Το αριστείο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής «Δημήτριος Βικέλας» για το 2019 απονεμήθηκε στην Χορογράφο των Τελετών Αφής και παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας, Αρτέμιδα Ιγνατίου και στον Γεώργιο Ανδρεάδη σε αναγνώριση της πολυετούς και ανεκτίμητης προσφοράς τους στον ελληνικό αθλητισμό και το Ολυμπιακό Κίνημα.

Εκ μέρους της ΔΟΕ παραδόθηκε το βραβείο «Αθλητισμός και Βιώσιμη Αρχιτεκτονική» για το 2019 στο Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την κατασκευή και παραχώρηση στην Ελλάδα του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Σε αναγνώριση της πολύτιμης συνεισφοράς των χορηγών, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή τίμησε, την κορυφαία ασφαλιστική εταιρεία και Χρυσό Χορηγό της ΕΟΕ, NN Ηellas με την Πρόεδρο και Δευθύνουσα Σύμβουλο Μαριάννα Πολιτοπούλου να παραλαμβάνει το βραβείο, το Χορηγό της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας TOYOTA Hellas με το βραβείο να δίδεται στην Marketing Director Αγγελική Τσενέ, καθώς και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με τον εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Διαχείρισης Δωρεών του Ιδρύματος Πάνο Βαζαίο, να παραλαμβάνει το βραβείο. Μέσω αυτών των βραβεύσεων η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θέλει να εκφράσει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους που στήριξαν και συνεχίσουν στηρίζουν το έργο της ΕΟΕ.

Εκτός των κ.κ. Πικραμένου και Αυγενάκη και της κας Μαριάννας Βαρδινογιάννη, στην Τελετή παραβρέθηκαν, ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα Yasuhiro Shimizu, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος, ο Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων Ιάκωβος Φιλιππούσης, το επίτιμο μέλος της ΔΟΕ Λάμπης Νικολάου, ο Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ξιφασκίας Μανώλης Κατσιαδάκης, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΕ Μανώλης Κολυμπάδης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Φουντουλάκης, οι πρώην Υφυπουργοί Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής και Φάνη Πετραλιά, οι Βουλευτές Γιάννης Μπουρνούς, Γιάννης Δελής, Σοφία Σακοράφα, o Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης, μέλη της Ολομέλειας της ΕΟΕ, εκπρόσωποι κομμάτων και πολλοί πρωταθλητές και αθλητικοί παράγοντες.

Στο τέλος ο Σπύρος Καπράλος με τον Μανώλη Κολυμπάδη έκοψαν πίτα της Ελληνικής Ολυμπιακής ην Επιτροπής με την πρώην Υπουργό Φάνη Πετραλιά να κερδίζει το φλουρί!