HomeRESULTSTRACK“Ασημένιος” ο Βολικάκης στο Χονγκ Κονγκ

“Ασημένιος” ο Βολικάκης στο Χονγκ Κονγκ

Στο βάθρο για μια ακόμα φορά ο Έλληνας πρωταθλητής.
Αυτή την φορά στο σκρατς, στο 3ο Παγκόσμιο Κύπελλο.
Διαμαρτυρήθηκε έντονα για την απόφαση των κριτών
να τον ακυρώσουν το Σάββατο στο όμνιουμ

Καταπληκτικός για μια ακόμα φορά ο Χρήστος Βολικάκης, πρόσθεσε ένα ακόμα μετάλλιο στην εντυπωσιακή συλλογή του. Ο 31χρονος Έλληνας ποδηλάτης ανέβηκε στο 2ο σκαλί του βάθρου, στο αγώνισμα του σκρατς, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στο 3ο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδηλασίας πίστας της σεζόν, που ολοκληρώνεται σήμερα στο Χονγκ Κονγκ.

Το χρυσό μετάλλιο το κατέκτησε ο Ολλανδός Ρόι Έφτινγκ και το χάλκινο ο Νεοζηλανδός Κόρμπιν Στρονγκ.

Ακυρώθηκε στο elimination στο όμνιουμ

Ο Χρήστος Βολικάκης είχε ακυρωθεί το Σάββατο στο τρίτο αγώνισμα του όμνιουμ, το elimination. Μια ασυνήθιστη απόφαση των κριτών που στέρησε στον Έλληνα πρωταθλητή την δυνατότητα να συνεχίσει στο αγώνισμα.

Ο Χρήστος δέχθηκε μια παρατήρηση από τους κριτές διότι εισήλθε στην διαδρομή των σπρίντερς ενώ ο αντίπαλός του ήταν ήδη σ’ αυτήν, αλλά ακολούθησε ο απροσδόκητος αποκλεισμός του.

Ο ίδιος διαμαρτυρήθηκε έντονα και σε ανάρτησή του στο facebook αναφέρει:

«Να σε βγάζουν έξω στο αγώνισμα του elimination χωρίς να είσαι τελευταίος στην γραμμή τερματισμού το έχουμε ξαναζήσει, ένα το κρατούμενο. Και μετά να έρχεται και το καλό να σε ακυρώνουμε από όλο το Omnium δεν μπορείς να ξεκινήσεις στους πόντους δύο τα κρατούμενα. Πραγματικά αυτή την στιγμή νιώθω πολύ μεγάλο θυμό γιατί κάποιοι δεν σέβονται την προσπάθεια μας και την χώρα μας.

Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα ακύρωναν ποτέ με άδικο τρόπο αθλητή από τις μεγάλες χώρες… Δεν παίζουμε στα ίσια αλλά ο Θεός βλέπει την αδικία και θα κρίνει.

Οι Έλληνες υπήρξαν άρχοντες επάνω σε αυτό τον κόσμο και δεν θα σκύψουμε ποτέ το κεφάλι όσο και αν κάποιοι το θέλουν. Βάλτε μας εμπόδια να τα ξεπερνάμε….»