HomeΝέα - ΕνημερώσειςΑίτημα επανεκκίνησης προπονήσεων και αγώνων ποδηλασίας

Αίτημα επανεκκίνησης προπονήσεων και αγώνων ποδηλασίας

Επιστολή της ΕΟΠ προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη και τον ΓΓΑ Γ. Μαυρωτά

Η ΕΟΠ έστειλε επιστολή στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, προς Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Ελευθέριο Αυγενάκη και  Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού και Συντονιστή Υγειονομικής Επιτροπής ΓΓΑ κ. Γιώργο Μαυρωτά, με θέμα: «Επανεκκίνηση αθλητικής δραστηριότητας ποδηλασίας».

Η Επιστολή:

«Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ,
Αξιότιμε κύριε Γενικέ Γραμματέα,

Με την παρούσα επιστολή μας θα θέλαμε να σας συγχαρούμε για τους επιτυχημένους, συντονισμένους και μεθοδικούς χειρισμούς σας για τα ζητήματα επανεκκίνησης της αθλητικής δραστηριότητας σε όλα τα αθλήματα και κατά τη δεύτερη αυτή περίοδο εμφάνισης της πανδημίας.

Παράλληλα, με αφορμή τις ορθές πρωτοβουλίες για χαλάρωση των απαγορευτικών μέτρων και εν’ όψει του γεγονότος ότι τον επόμενο μήνα έχει προγραμματιστεί η έναρξη των αγώνων ποδηλασίας, σύμφωνα με το καλεντάρι που καταρτίζεται με βάση τις οδηγίες της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και διεθνείς αγώνες, παρακαλούμε να εξετάσετε τη δυνατότητα υιοθέτησης των εξής ενδεικτικώς προτεινόμενων πρωτοβουλιών, πάντα με τους όρους του υγειονομικού πρωτοκόλλου που έχουμε ήδη καταθέσει, από την πρώτη φάση της πανδημίας, αφ’ ενός για να αυξηθούν οι προπονήσεις και να κρατηθούν οι ποδηλάτες κοντά στο άθλημα και αφ’ ετέρου για να επιτραπεί (ει δυνατόν εντός Φεβρουαρίου 2021) η έναρξη των αγώνων ποδηλασίας:

– η δυνατότητα αθλητών ποδηλασίας, να προπονούνται σε εξωτερικούς χώρους (ποδηλασία δρόμου και ορεινή ποδηλασία) σε ομάδες των δέκα ατόμων, με τήρηση των απαιτουμένων αποστάσεων,

– η δυνατότητα αθλητών ποδηλασίας, να προπονούνται και σε εσωτερικούς χώρους

(ποδηλασία πίστας), όπως ποδηλατοδρόμια.

– ο προγραμματισμός έναρξης της αγωνιστικής δραστηριότητας της ποδηλασίας στις

21.2.2021, εφ’ όσον φυσικά το επιτρέπουν οι τότε επικρατούσες συνθήκες κατ’ ελάχιστον με τους αγώνες κατηγοριών Ανδρών και Γυναικών, και τους διεθνείς αγώνες εντός της Ελληνικής Επιτκράτειας.

Σε κάθε περίπτωση, δηλώνουμε ότι παραμένουμε στη διάθεσή σας για συζήτηση και

επεξεργασία οποιασδήποτε άλλης πρότασης, στο πλαίσιο των άριστων σχέσεων που διατηρούμε και της αγαστής συνεργασίας που έχουμε αναπτύξει».

Επανεκκίνηση αθλητικής δραστηριότητας ποδηλασίας_ΕΟΠ