HomeΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝΚυπελλούχος Κόσμου ο Χρήστος Βολικάκης, στο Όμνιουμ

Κυπελλούχος Κόσμου ο Χρήστος Βολικάκης, στο Όμνιουμ

Ο Έλληνας πρωταθλητής ολοκλήρωσε την σεζόν
στην κορυφή των Παγκοσμίων Κυπέλλων, στο Όμνιουμ

Ο Χρήστος Βολικάκης κατέκτησε και τυπικά την πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη του Όμνιουμ, για την σεζόν 2018-2019, με την ολοκλήρωση του αγωνίσματος, στο 6ο –και τελευταίο- Παγκόσμιο Κύπελλο ποδηλασίας πίστας, σήμερα στο Χονγκ Κονγκ.

Μια ακόμα μεγάλη επιτυχία για τον Βολιώτη πρωταθλητή, που δείχνει ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, διεκδικώντας την πρόκρισή του και την μεγάλη διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, το 2020.

Τον αγώνα στο Χονγκ Κονγκ ο Χρήστος τον ολοκλήρωσε στην 5η θέση, που του ήταν όμως αρκετή για να πάρει την 1η θέση στην παγκόσμια κατάταξη, των Παγκοσμίων Κυπέλλων, στο Όμνιουμ. Ο Βολικάκης έφτασε τους 1800 βαθμούς, έναντι 1350 του Γάλλου Μπέντζαμιν Τομά και 1300 του Λευκορώσου Τσισκού, ενώ 4ος με 1250 πόντους κατετάγη ο Ισπανός Τόρες Μπαρσέλο.

Η ολοκλήρωση των Παγκοσμίων Κυπέλλων βρήκε τον Έλληνα πρωταθλητή να βρίσκεται και στην 3η θέση της παγκόσμιας κατάταξης στο σκρατς, με 900 βαθμούς. Έχοντας μπροστά του τον Βιτάλι Χριβίν (Ουκρανία) με 1.280 και τον Στεφάν Μάτζνερ (Αυστρία) με 1.255

volikakis.podilasia.3