HomeΕπικαιρότηταΕυρωπαϊκό Πίστας Α-Γ: “Χάλκινος” ο Μπρέτας

Ευρωπαϊκό Πίστας Α-Γ: “Χάλκινος” ο Μπρέτας

Ακόμα μια μεγάλη στιγμή για την ελληνική ποδηλασία, στο 11ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πίστας ανδρών – γυναικών, στο Πλόντβιβ στης Βουλγαρίας, με τον Σωτήρη Μπρέτα να κερδίζει το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα του κέιριν. Νέα καταπληκτική εμφάνση από τον Σωτήρη Μπρέτα.

Ο Έλληνας πρωταθλητής μετά από μια συγκλονιστική κούρσα τερμάτισε στην τρίτη θέση, πίσω από τον Γερμανό Μαξιμίλιαν Λέβι και τον Ρώσο Ντένις Ντιμιτρίεφ. Αυτό ήταν το δεύτερο μετάλλιο της ελληνικής αποστολής, μετά το χάλκινο που κατέκτησαν οι Σωτήρης Μπρέτας, Κωνσταντίνος Λιβανός και Γιάννης Καλογερόπουλος στο ομαδικό σπριντ. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα κερδίζει δύο μετάλλια σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πίστας.

Στο ίδιο αγώνισμα ο Κωνσταντίνος Λιβανός αποκλείστηκε στη 2η προκριματική σειρά, τερματίζοντας 4ος, ενώ στο ρεπεσάζ που ακολούθησε ολοκλήρωσε την κούρσα ξανά στην 4η θέση.

Παράλληλα η Αργυρώ Μηλάκη, πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση, τερμάτισε στη 12η θέση στον αγώνα πόντων γυναικών, ενώ στο ίδιο αγώνισμα των ανδρών ο Ζαφέιρης Βολικάκης, κάνοντας υπερπροσπάθεια ολοκλήρωσε την κούρσα 17ος.

Οι αγώνες ολοκληρώνονται αύριο Κυριακή (15/11)